Şiddetin, her geçen gün sayı olarak da yoğunluk olarak da arttığına dikkat çeken Çınar, farklı faillerle yeni kulvarlar bulunduğunu, en uzağında olması gereken yerlere bile girdiğini, toplumsal bağların çözüldüğünü ve şiddetin geleceği kararttığını vurguladı.

Toplumsal değerlerin erozyona uğradığını anlatan Tekin Çınar, “İnsana saygı azalıyor, hürmet yerini şiddete bırakıyor. Karakter eğiticisi, ruh işçisi, geleceğimizin mimarı öğretmenlerimiz, ince bir sanatı icra ederken kaba bir muameleye maruz kalıyor” dedi.

Eğitim-Bir-Sen olarak yapılan araştırmada, son iki yılın fotoğrafının bile şiddet olaylarının nasıl giderek tırmandığını ve yaşananların ne kadar vahim olduğunu gösterdiğini belirten Çınar, Eylül 2017’den bugüne resmî eğitim kurumlarında 94 öğretmen ve eğitim çalışanının değişen tür ve düzeyde şiddet içerikli eyleme maruz kaldığını anlattı. Şiddet eylemlerinin yüzde 78’inin adli soruşturmaya konu edildiğini ifade eden Tekin Çınar, bu eylemlerin yüzde 58’inin adli soruşturma ve kovuşturma sürecinin devam ettiğine dikkat çekti. Sadece üç vakada tutuklama kararı verilerek sanık/sanıkların tutuklu yargılandığına dikkat çeken Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar, sonuçlanan kamu davalarında sadece 5 vakada mahkûmiyet kararı verildiğini, tamamında adli para cezasına hükmedildiğini ifade etti.

Araştırma bulgularının, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin, bireysel eylemler olmaktan çıkıp yaygın bir sorun hâline geldiğini ortaya koyduğunu ifade eden Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar, eğitim çalışanlarına yönelen şiddetin genel ve yaygın bir görünüm arz etmesinin, psikolojik ve sosyolojik kökenleri olan toplumsal bir sorun hâline geldiğini gösterdiğini anlattı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim