‘Yeni Yaşam’ şiarı ile HDP çatısı altında oluşan ittifakla başlattıkları seçim çalışmasının tüm hızı ile devam ettiğini kaydeden Özünel, “Toplumun ezilen tüm kesimlerinin sesi olmak iddiası ile Çorum’ da seçim çalışmalarını yürütüyoruz. Sabahın erken saatlerinden işçi duraklarında başlayan çalışmalarımız gecenin geç saatlerine kadar devam etmektedir” dedi.
Bazı basın yayın organlarında “HDP’lilerin CHP’lilere saldırdığı, CHP il Başkanını tehdit ettiği” yönündeki haberlerin tamamının gerçekdışı olduğunu belirten Özünel, açıklamasında şunları dile getirdi:
“HDP’nin Çorum’da bir seçim bürosu vardır. Bu seçim bürosu da Çorum merkez Cengiz Topel Caddesi üzerindedir. 04.05.2015 günü gece saat 21.00 civarında seçim bürosu önündeki bayrakların bir kısmının söküldüğü kalanın ise CHP bayrakları ile kapatıldığının öğrenilmesi üzerine seçim bürosuna gittik. Bu esnada bu bayrakları asan gençlerle görüşüp, sorumluları ile bu yapılanın yanlış olduğunu belirttik ve İl Başkanını aradık, o esnada CHP İl Başkanı oraya geldi. Yapılanın yanlış olduğunu o da görüp, bayrakları yırtan ve bayrak asan gençlere onları indirmelerini söyledi ve olay bu şekilde tatlıya bağlandı. Bu küçük tartışmanın yaşandığı esnada orada güvenlik görevlileri de bulunmakta olup onlar da benim şahsımda ve İl Başkanı Gürsel Yıldırım’ın şahsında küçük anlaşmazlığın böyle çözülmesinin doğru olduğunu söyleyip oradan ayrıldılar. Bu küçük tartışma esnasında ne bir tehdit ne de suç teşkil eden bir eylem söz konusu olmamıştır.
Biz yıllarını emek ve demokrasi mücadelesinde vermiş kişilerin bu tür provokatif tutumlardan uzak olması gerekir. Yerel basında çıkan haberlerde tamamen olayı kışkırtmaya ve büyütmeye dönük haberlerdir. Açıklamayı yaptığı iddia edilen CHP İl Başkanı’nın da böyle bir açıklama yapmadığına inanmak istiyoruz. Çünkü tüm gerçekler yukarıda anlatıldığı gibi olmuştur.
Gün AKP zulmüne karşı birlik olma günüdür. AKP’yi Başkanlık yolundan döndürecek tek olasılık ise HDP ve bileşenlerinin %10 barajını yıkmasını olduğunu herkes bilmektedir. Bu gerçekle Ağrı’da ve diğer yerlerde yaşananların Çorum’da olmaması gerektiğine inanıyoruz.
HDP Milletvekili Adayı olarak, barışın ve kardeşliğin yaşandığı bir seçimin yaşanması için sonuna kadar çaba harcayız. AKP dışında tüm siyasi partilerinde bu anlayışla hareket etmesi gerektiğine inanıyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim