2-3 ay öncesine kadar barış ve kardeşlikten bahseden Yalçın Akdoğan’ın konuşulan ve yazılanları unuttuğunu bildiren Özünel, “Artık bu ülke insanın terör aldatmacasına karnı toktur. Korku ile bir yere varılmaz. Halk HDP’nin kazanmasını istemektedir. HDP kazanacak, emekçiler kazanacak, işçiler kazanacak, kadınlar kazanacak, gençler kazanacaktır. Korkunun ecele faydası yok, onu başkan yaptırmayacağız” ifadelerini kullandı.

“EMEKÇİLER VE EZİLENLEN HDP ÇATISINDA
OLUŞTURULAN İTTİFAKA DESTEK VERMEKTE”
HDP’nin seçimlere; Emek Partisi, Alevi örgütleri ile birçok kitle örgütü, sendika ve siyasi oluşumun birlikte oluşturduğu ittifak ile girdiğini kaydeden Özünel, Türkiye tarihinin son elli yıllık mücadele birikiminin kendisini HDP listelerinde ifade ettiğini dile getirdi.
Özünel, Türkiye solunun önderleri Ertuğrul Kürkçü, Aydın Çubukçu, Levent Tüzel, Mahmut Memduh Uyan ve birçok isim ile aydın yazar akademisyenlerin yanı sıra Alevi örgütlerinin mücadeleci önderleri Turgut Öker, Ali Kenanoğlu, Müslüm Doğan’ın HDP çatısı altında seçime girdiğini belirterek, “Bu birliktelik tüm düzen partilerini korkutmuştur” ifadelerini kullandı.

“SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ”
“Seni başkan yaptırmayacağız” şiarı ile AKP zulmüne bayrak açan HDP’nin Recep Tayyip Erdoğan’ın korkulu rüyası haline geldiğini kaydeden Özünel, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Bu korku çözüm süreci içinde yapılan ve “Dolmabahçe Mutabakatı” olarak bilinen ve kamuoyuna açıklanan metnine de Başkan(!)’ ın karşı çıkmasına neden olmuştur.
Başkanları konuşana kadar yapılan anlaşmayı savunan çok iyi olduğunu belirten ve çözüm sürecinin mimarı olmakta yarışanlar birden çark etmişlerdir. Bu çark edişten sonra ise çeşitli provokasyon senaryoları devreye sokulmuştur. Üniversitelerde karışıklıklar çıkarılmaya; çeşitli yerlerde saldırılar örgütlenmeye başlanmıştır. En sonunda kendini Ağrı’da gösteren bu düzen yine cesaret sahibi HDP’lilerin yaralı askerleri taşıması ile AKP Hükümetinin elinde patlayan bir bombaya dönüşmüştür.
Yalçın Akdoğan konuşulan ve yazılanları unutmuş, Çorum halkı ve emekçilerini HDP’ye karşı uyarmaktadır.
Oysa Çorum’un köylerinde ilçelerinde ve sokaklarında işsizlik hat safhaya ulaşmıştır. Ekonomik sıkıntı tavan yapmıştır. İç ve dış borç piyasa da para bırakmamıştır. Tarım bitme noktasına getirilmiştir. Sadece AKP ve yandaşları refah ve mutluluk içindedir.
Artık bu ülke insanın terör aldatmacasına karnı toktur. Korku ile bir yere varılmaz.
Halk HDP’nin kazanmasını istemektedir. HDP kazanacak, emekçiler kazanacak, işçiler kazanacak, kadınlar kazanacak, gençler kazanacaktır. Korkunun ecele faydası yok, onu başkan yaptırmayacağız.”


HDP, Mecitözü’nde ve Çorum’da düzenlenen toplantılarda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a sert eleştirilen yönelten Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a “fotoğraflı” yanıt verdi. 

(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim