Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Parlamentolararası Birlik Grubu’nun 134. Genel Kurul toplantısına katıldı.
Heyette; AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile birlikte AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Atay, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, CHP Mersin Milletvekili Aytu Atıcı, TBMM Meclis Dış İlişkiler Sekreteri Hatice Er As ve Zambiya Türkiye Büyükelçisi Ahmet Şemddin Arda yer aldı.
Parlamenterlerarası Birlik Grubu’nun 19-23 Mart tarihleri arasında yapılacak olan 134.Genel Kurulu'na Türk ve Kıbrıs heyeti olarak resmi temaslarda bulunmak üzere Güney Afrika ülkesi Zambiya'nın Başkenti Lusaka’ya giden Milletvekili Kurt, burada Zambiya Türkiye Büyükelçisi Ahmet Şemddin Arda ile resmi ziyaretlerde bulunacak.
Parlamentolar Arası Birlik hakkında da bilgi veren Kurt, dünyada bağımsız devlet parlamentolarının temsilcilerinden oluşan, halen 138 üyeye sahip ve Birleşmiş Milletler’e paralel olarak çalışan Birliğin, 1889’da kurulduğunu ve Genel Merkezi’nin ise Cenevre’de olduğunu söyledi.
PAB’ın çalışma alanları hakkında bilgi veren Milletvekili Kurt, barış ve silahsızlanma, insan hakları, parlamenterlerin insan haklarının korunması, kadınlara ve çocuklara karşı uygulanan şiddet, sosyal ve ekonomik gelişmeler, çevre ve sürdürülebilir kalkınma, eğitim, siyasi ve hukuki meseleler, kadın hakları, Akdeniz'de güvenlik ve işbirliği, parlamenter kuruluşların desteklenmesi ve geliştirilmesi, Kuzey-Güney diyaloğunun geliştirilmesi olduğunu ifade etti.
Kurt, resmi ziyaret kapsamında Demokrasi ve İnsan Hakları Daimi Komisyonları, Barış ve Güvenlik Daimi Komisyonları, BM İlişkiler Komisyonu Sürdürülebilir Kalkınma Finans ve Ticaret Komisyonları ile ayrı ayrı genel görüşmeler yapacağını belirtti. Programın sonlarında Zambiya’da Türkiye'yi, Ankara’yı ve Çorum'un tanıtımını yapmak için çeşitli görüşmeler yapılacak.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim