Bu, Çorumluların torunlarına bırakabilecekleri en kıymetli miraslardan biri olurdu. ÇORUM HABER, bu projeyi günlerde yazarak Çorum kamuoyuna maletti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, projeye samimi biçimde sahip çıkarak adım adım gerçekleşme yoluna girmesini sağladı.
Önce, Çorum İdare Mahkemesi’ne bırakılmış olan eski Adliye binası yıkılarak Valiliğin bahçesi parka dönüştürüldü. Tekel binasının Özelleştirme İdaresi tarafından Belediye’ye tahsisi, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve imzasıyla gerçekleştirildi. Daha sonra bina yıkıldı. Sağlık Kompleksi’nin yapımıyla Sağlık Müdürlüğü, yeni binasının yapımıyla da Özel İdare, yerini “meydan” projesine terkedecek.
Meydan ve Otopark Projesi için İl Genel Meclisi binası ile toplam 5200 metrekarelik Özel İdare arsalarının 20 yıl süreyle Belediye’ye tahsis edilmesi, İl Genel Meclisi’nin 4 Mart 2015 tarihli toplantısında gündeme gelmiş, bu konuda İl Encümeni’ne yetki verilmesi kararlaştırılmıştı.
İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, bu toplantıda yaptığı konuşmada, böyle bir meydanın Çorum’a nefes aldıracağını, gelecek nesillere iyi bir miras olacağını belirterek, “Çorum şehir merkezi, zaten dar kalıplara sıkışmış durumda. Rahatlatmak için bu projenin çok yararlı olacağına inanıyorum.” diye konuşmuştu.
İl Encümeni ise, 18 Mart 2015 tarihinde aldığı kararla, söz konusu taşınmazların 20 yıl süreyle Belediye’ye tahsisini benimsemişti. Böylelikle Özel İdare, kıymetli mülklerini meydan ve otopark için tahsis etmek suretiyle, Çorum adına çok büyük bir özveride bulunmuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim