Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, İSOMDER Genel Başkanı İlhami Uçan, Çorum İl Başkanı Abdullah Gökgöz ve çok sayıda davetli katıldı.

Turgut Özal Konferans Salonunda gerçekleşen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açış konuşmasını gerçekleştiren İSOMDER Çorum İl Başkanı Abdullah Gökgöz, amaçlarının insanlığa iyiyi, güzeli, hakkı, adaleti, ölçülü olmayı anlatmak olduğunu söyledi.

Gökgöz’ün açış konuşmasının ardından “Medya ve Algı Yönetimi” konulu bir konferans veren Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz, medyanın toplumların kararlarını etkilediğini belirterek, “Medya kime güleceğimize, kime ağlayacağımıza karar veriyor” dedi.

Türkiye’de gençlerin en önemli sorununun okuma alışkanlığı eksikliği olduğunu kaydeden Yılmaz, “Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de televizyon izlenme oranı yüzde 74, evinde iki ve üzeri televizyon olan ev sayısı oranı yüzde 70, sosyal medya kullanıcısı 36 milyon kişi iken kitap okuma oranı ise yüzde 4 seviyesinde. Bu rakamlar bile ülkemizdeki tabloyu ortaya koyuyor. Öğrencilerin yıllık derste geçirdiği süre 900 saat iken, televizyon karşısında geçirdiği süre ise bin 500 saat. Bu rakamlar gençlerimizin televizyon ve sosyal medyaya bağımlı hale geldiğini ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

Yılmaz, medyanın toplumların karar alma süreçlerinde çok etkili olduğunun da altını çizerek, “Medya hayatımızın tamamında yer edinmiş durumda. İnsanların karar alma mekanizmalarını en fazla etkileyen faktörün başında geliyor. Öyle ki, kime gülüp, kime ağlayacağımıza dahi medya karar veriyor. Medya normali anormal, anormali de normal olarak toplumlara sunuyor. Kendince yeni kahramanlar buluyor, yeni düşmanlar üretebiliyor. Gerçeği yalan, yalanı ise gerçek olarak toplumlara sunuyor” ifadelerini kullandı.

Medyayı kontrol edenlerin dünyayı da kontrol etmeye çalıştığını ifade eden Yılmaz, dünyadaki medya organlarının sermaye yapıları ile yönetim kurulu üyelerine bakıldığında bu kurumların neredeyse tek merkezden yönetildiğini belirterek, “Bu veriler ortaya koyuyor ki, ulusal/yerel medya organlarını yönlendiren uluslararası medya kuruluşlarının neredeyse hepsi aynı amaca hizmet ediyor” dedi.

Konferans, Şeker İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman'ın Mustafa Yılmaz’a hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim