Mali tatil uygulamasının başta Maliye Bakanlığı olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile meslek mensuplarının tatil yapabilmesi, çalışmaların daha verimli ve düzenli olmasının sağlanması amacıyla getirilmiş bir uygulama olduğunu belirten Doğan, “2007 yılında Resmi Gazete’de yayınlanan 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun’un 1. maddesine göre mali tatil; her yıl Temmuz ayının birinden yirmisine kadar uygulanır. Bu yılki mali tatil 1 Temmuz 2017 günü başlayıp – 20 Temmuz 2017 Perşembe günü sona erecektir” dedi.

Doğan, açıklamasının devamında şunları bildirdi:

“Beyan süresi 1-20 Temmuz 2017 tarihleri arasında olan vergilere ilişkin beyannamelerin verilme süresi 27 Temmuz 2017 Perşembe, bu beyannamelere göre tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi 28 Temmuz 2017 Cuma günü,

Beyan süresinin son günü 20 Temmuz 2017 gününü izleyen tarihten itibaren beşinci günü mesai saati bitimine kadar olan vergilere ilişkin beyannamelerin verilme süresi 25 Temmuz 2017 Salı, bu beyannamelere göre tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi 26 Temmuz 2017 Çarşamba günü mesai saati bitimi olacaktır.

Özel tüketim vergisi, banka ve sigorta muameleleri vergisi, özel iletişim vergisi, şans oyunları vergisi ile gümrük idareleri, il özel idareleri ve belediyeler tarafından tarh ve/veya tahsil edilen vergi, resim ve harçlarla ilgili olarak malî tatil uygulanmamaktadır.

Ayrıca malî tatilin sona erdiği günü izleyen beş gün içinde biten 5604 sayılı Yasa kapsamındaki kanuni ve idari süreler, malî tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren beşinci günün mesai saati bitiminde sona ermiş sayılmaktadır.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim