3 gün süren "Lider Çocuk Tarım Kampı" uygulaması kapsamında; ilk gün sinevizyon gösterisi ile başlayan programda öğrencilerle birlikte Çorum’da faaliyet gösteren mantar üretim işletmesi gezilerek işletme sahiplerinden mantar üretimi hakkında bilgi alındı. İkinci günde Hititlere başkentlik yapan Boğazkale (Hattuşa) ve Boğazkale Müzesi gezilerek rehberler tarafından Hititler ve Boğazkale konusunda bilgiler verildi ve ilçede kurulmuş olan Cengiz Aşıkoğlu’na ait meyve bahçesi ziyaret edilerek üretimleri ve meyvecilik konusunda bilgiler alındı.

Etkinliğin son gününde öğrencilerle birlikte kırsal turizm konusunda video filmi izlenerek öğrencilerden kırsal turizm konusunda kompozisyon yazmaları istendi.

Düzenlenen programın sonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yusuf Şahinbaş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halit Yıldırım, Gıda ve Yem Şube Müdürü Erdal Karıncalı, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Günalp ve etkinlikte emeği geçen personel tarafından öğrencilere sertifika verildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim