Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde 9 bin metrekarelik modern bir tesiste helva, lokum, reçel, tahin, pekmez, nostalji gofreti, keçi sütü reçeli ve marmelat üretimi yaparak adını tüm dünyaya duyuran Ganik Şekerleme, Türkiye içinde pek çok noktanın yanı sıra dünyada 26 ülkeye direk ihracat yapıyor. 


COVİD-19 salgınıyla birlikte bağışıklık sistemini destekleyen besinlere ilginin artması nedeniyle C vitamini açısından birçok meyveye göre zengin olan kuşburnu marmelatı üretimine yeni bir boyut kazandırdıklarını kaydeden Ganik Şekerleme yöneticilerinden Gökhan Sarıarslan, özel koşullarda üretimini yaptıkları kuşburnu marmelatının besin değeri açısından ev yapımının ötesinde bir kaliteye sahip olduğunu söyledi. 


Çorum ve bölgesinden toplanan organik kuşburnu meyvelerinden ürettikleri marmelatın vitamin açısından önemli olduğunu belirten Sarıaslan, özel kazanlarda 60 derece ısıda kaynatılan kuşburnunun yüksek C vitamini değerinin muhafaza edilerek ambalajlandığını, yıllık ortama 1200 ton kuşburnu marmelatı ürettiklerini anlattı.
Dünya çapında etkisini gösteren ve Türkiye’de de hayatını olumsuz etkileyen korona virüs salgınından korunmanın en önemli yönteminin maske, mesafe ve temizlik olduğunu kaydeden Sarıarslan, “Ancak bunların yanında vücut direnci ve bağışıklık sistemimizin güçlü olması da büyük önem taşıyor. Hem hastalığa yakalanmamak hem de salgını hafif şekilde atlamak için vücut direncimizin güçlü, bağışıklık sistemimizin sağlam olması gerekiyor.  Bağışıklık sistemimizi desteklemek için yeterli miktar da C vitamini tüketmek ve vücut direncini güçlendirecek gıdalar almak gerekiyor. Bu gıdaların başında da kuşburnu geliyor. Kuşburnu, içerdiği C vitamini açısından limon ve portakaldan daha zengin bir meyve” dedi.


Kuşburnunun çiğ olarak tüketilemediğini, en kolay tüketiminin ise marmelat şeklinde olduğunu belirten Sarıarslan, “Öte yandan C vitamini ısıya çok duyarlı bir vitamin olduğundan ne kadar fazla ısıl işlem uygulanırsa o kadar kayba uğrar. Ganik Şekerleme olarak bu hususta geliştirdiğimiz özel yöntemlerle kuşburnunu 60 derece ısıda kaynatıp ev yapımı olanlardan dahi daha fazla C vitaminine sahip marmelat üretmeyi başardık” dedi.
Sarıarslan, Ganik Şekerleme tarafından üretilen kuşburnu marmelatı ve diğer ürünlere Ankara Yolu 5. kilometrede bulunan fabrika satış mağazası ve marketlerden ulaşılabileceğini söyledi. (Haber Merkezi) 

Editör: TE Bilisim