Yeni dönem projeleri arasında yer alan Mahalle Kur’an kursları için uygun yerleri inceleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Fen İşleri Müdürü Mikdat Yıldırım, Proje Etüd Müdürü Köksal Çöldaş ve teknik personel de eşlik etti.
İlk olarak Gülabibey Mahallesi Kapaklı Bağları Mevkii’nde yapımı devam eden Hz. Ebubekir Camii yanına yapmayı planladıkları Kur'an kursu yerini inceleyen Başkan Külcü, daha sonra ise Çatalhavuz Camii ve Mevlana Camii’nde de Kur'an kursu yapılacak alanda incelemelerde bulundu.
Başkan Külcü, yeni dönem projeleri arasında yer alan mahalle Kur'an kursları projesi için somut adım attıklarını belirtti. Kur’an kursu yapacakları alanları bir bir tespit ettiklerini ifade eden Külcü, “Seçim döneminde yapmayı taahhüt ettiğimiz projelerimiz arasında mahalle Kur’an kursları da yer alıyordu. Bu zamana kadar bu projenin altyapısı ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah bundan sonraki süreçte de inşaat çalışmalarına başlayacağız. Yer tespitlerini yaptık. İnşallah mahallelerimize sırayla Osmanlı ve Selçuklu mimari özelliklerini taşıyan Kur'an kursları inşa edeceğiz. Yaklaşık 350 m2 alan üzerine kurulacak binaların içerisinde derslik ve mescidin yanı sıra idare odası, öğretmenler odası, mutfak ve abdesthaneler de yer alacak.” dedi.

CAMİ DERNEĞİ’NDEN KÜLCÜ’YE TEŞEKKÜR
Hz. Ebubekir Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Serttaş, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye camilerine yapılan yardımlar nedeniyle teşekkür etti. Çorum Belediyesi'nin şehirdeki tüm cami ve ibadethanelere olduğu gibi Hz. Ebubekir Camii'ne de her türlü yardım ve desteğini esirgemediğini ifade eden Dernek Başkanı Serttaş, “Mahallemize yapılacak olan Kur'an Kursu ile bölgenin büyük bir eksikliği giderilmiş olacak. Her zaman yanımızda olan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye çok teşekkür ediyor, çalışmalarında Allah kolaylık versin diyorum” şeklinde konuştu.

“HER ZAMAN DESTEKÇİNİZİZ”
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, mahallelere yapılacak olan Kur’an kurslarının yeri ile ilgili yaptığı inceleme gezisi esnasında mahalle sakinlerinin yoğun sevgisiyle karşılaştı.
Özellikle camilerde Kur’an kursuna gelen kadınlar Külcü’yü sevgi ve ilgiyle karşıladı. Mevlana Camii Kur'an Kursu'na eğitime gelen kadınlar ve mahalle sakinleri Başkan Külcü’nün her zaman yanında olduklarını söyleyerek “Biz sizinle her zaman bu yolun yolcusuyuz. O yolu destekleyen, o yola hizmet edenlerden memnunuz. Biz sizleri çok seviyoruz. Allah yardımcınız olsun. Her zaman destekçiniziz” dedi.



(Çorum Belediyesi)
Editör: TE Bilisim