Başbakan Binali Yıldırım, Yeni Kredi ve Kredi Kartı düzenlemesini açıkladı. Başbakan Yıldırım, kredi kartı ve kredilerle ilgili yeni yapılan düzenlemelerle ilgili düzenlediği basın toplantısında Tüketici kredilerindeki vadenin azami 36 ay olduğunu ve bunu 48 aya çıkartacaklarını, genel kredi kartı taksit sayısının ise 9’dan 12’ye çıkarıldığını bildirdi.
Ev kredisinde bankaların azami katılım sayısının yüzde 80'e çıkartıldığını, kredi kartı borçlarını 72 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı getireceklerini ve tüm kredi kartlarında en alt limitin 5 bin 200 liraya çıkarılacağını anlatan Bakan Yıldırım gıda alışverişine taksit imkanının ise olmayacağını açıkladı.
Katılım bankaları ile diğer bankalar arasındaki bazı farkların ortadan kaldırıldığını da anlatan Başbakan Yıldırım, OHAL ile ilgili soruları da yanıtlayarak “OHAL devam ediyor, şartlar gerekirse süresi uzatılabilir. Anayasa'da değişiklikleri uzlaşma ile yapalım istiyoruz. 3 parti karar aldık, acil ihtiyaç niteliğinde değişiklikler gerekli. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüşüp bu konuyu da bir karara bağlamamız yerinde olur” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim