Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Aday Adayı Arif Ersoy, Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğunu belirterek, jeopolitik konumu itibarıyla da Avrupa ve Ortadoğu’nun önemli merkezlerine yakınlığının avantaja dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.
7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler’de AKP’den 25. Dönem Çorum Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Prof. Dr. Arif Ersoy, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan’ı ziyaret etti.
Dün gerçekleşen ziyarette Arif Ersoy, milletvekili seçilmesi hâlinde Çorum’un tarım envanterinin çıkarılacağını kaydederek, “Böylece ilimizin ekilebilir ve ekilemeyen alanlarını belirlemiş olacağız.” dedi.
Prof. Dr. Arif Ersoy, tarım sektörünün sorunlarının ulusal ve yerel olmak üzere iki ayrı ölçekte ele alınmasını gerektiğini ifade ederek, “AKP iktidarı döneminde tarım alanında çok önemli gelişmeler yaşandı. Bunlardan biri de tarım ihracatının artırılmış olmasıdır. Bunun yanı sıra yine de tarım politikalarının iyileştirilmesi yönünde adımlar atılması gerekmektedir. Çorum’a baktığımızda ise tarıma dayalı sanayi tesisleriyle önemli bir konuma sahip olduğunu görüyoruz. Geçmişte Çorum’un bu alandaki tanıtımına yönelik işadamlarımızla güzel işlere imza attık. Milletvekili seçilmem hâlinde başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere, toplumun her kesimiyle istişare hâlinde çözümler üreteceğiz.” diye konuştu.
Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Arif Ersoy’a milletvekilliği adaylık sürecinde başarılar diledi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim