İl Genel Meclisi’nde Kınık Ortaokulu’nun bahçe duvarına tel örgü çekilmesi ile ilgili verilen önergeyi görüşen Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporunu hazırladı.

Komisyon Başkanı Yusuf Kaya dün raporu üyelerin bilgisine sundu. İl Özel İdaresi’nin aracı ile merkeze 25 kilometre uzakta bulunan köye giderek inceleme yaptıklarını belirten Yusuf Kaya, 1959 yılında iki derslik olarak yapılan, 1997 yılında ise devlet-vatandaş işbirliğiyle yenilenen okulun taşıma merkezi olduğunu, 17 köyden 93 öğrencinin eğitim gördüğünü vurguladı.

Okulun genel durumu hakkında da üyeleri bilgilendirdikten sonra ihtiyaç ve eksiklerini 18 maddede anlatan Kaya, okullardan her yıl e-yatırım sistemi üzerinden alınan talepler doğrultusunda bakım onarım çalışmalarının planlandığını, bu kapsamda çatı, elektrik işleri, ıslak zemin sızıntıları, ısınma problemleri, yangın söndürme, erişilebilirlik çalışmalarına öncelik verildiğini bildirdi.

Komisyon Başkanı Kaya, “Kınık Köyü İlk ve Ortaokulu bahsi geçen konuyla ilgili yapılan incelemede okul bahçesinde muhafaza altına alınması istenen yerle ilgili olarak yaklaşık 50 metre uzunluğunda bir tel örgü yapılması halinde ihtiyacın karşılanacağı değerlendirilmektedir. Yapılan yaklaşık maliyet çalışmasında bu 50 metre uzunluğunda 1.5 metre yüksekliğinde tel örgünün maliyeti K.D.V. dahil 15 bin 340 TL’dir. 2019 yılı okul bakım onarım çalışmaları planlamalarımız devam etmekte olup konu bu kapsamda değerlendirilecektir” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim