AK Parti İl Genel Meclis üyesi Ramazan Kelepircioğlu Aşure Günü nedeniyle bir açıklama yaparak Muharrem ayı ve Aşure matemi olarak da anılan Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbela’da 14 asır önce şehit edilmesinin Müslümanların kalbinde derin bir acı ve hüzün bıraktığını anlattı.

Kerbela'yı Kerbela kılanın, orada yaşanan dram değil, aynı zamanda bu dramı yaşayan başkahramanın sevgili Peygamberimiz'in torunu Hz. Hüseyin olduğunu kaydeden Kelepircioğlu, “Hz. Hüseyin, Hz. Peygamber'in kutlu kızı, cennet kadınlarının gözdesi, müminlerin annesi Hz. Fatıma'nın oğludur. Hz. Hüseyin Hz. Peygamber'in damadı, ilim şehrinin kapısı ve evliyalar şâhı Hz. Ali'nin oğludur. Hz. Hüseyin Kur'an'da her türlü kirden arındığı belirtilen, bütün Müslümanların “Âl-i Muhammed” diye dua ettiği Ehl-i Beytin değerli bir üyesidir. Hz. Hüseyin Allah'ın habibi Hz. Muhammed'in torunudur. Onun kokladığı, sevip okşadığı, kardeşi Hasan'la birlikte “Cennet gençlerinin efendisi” dediği ve yine ikisini birden kast ederek “benim çiçeklerim” buyurduğu şahsiyettir.

Hiç kimsenin hiç kimseye, Sünni’nin Alevi'ye, Alevi’nin Sünni’ye, üstünlüğü yoktur ve olamaz. Bu topraklar üzerinde hepimiz biriz, beraberiz ve kardeşiz. Bir olacağız, diri olacağız. Çünkü biz etle tırnak gibiyiz. Allah’ın selamı Hüseyin’in üzerine, Ehl-i Beyt üzerine olsun.. İslam Aleminin başı sağ olsun” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim