Çorum’da yıllardır ihmal edildiklerini düşünen Kale Mahallesi sakinleri özellikle yerel yönetimin son yıllarda yağmursuyu, içmesuyu ve asfalt konusunda yaptığı çalışmalardan ise memnun. Ancak Kale Mahallesi sakinleri bu çalışmaların sürekli kış ayları öncesinde başlamasından şikayetçi durumda.
Kale Mahallesi’nde, yağmursuyu, kanalizasyon, kaldırım ve asfalt çalışmaları ile geçmiş yıllarda diğer kurumların yaptığı elektrik ve telefon şebekesinin yenilenmesi gibi altyapı çalışmaları için yapılan kazıların cadde ve sokakları adeta köstebek yuvasına döndürdüğü belirtiliyor.
Çorum’un en büyük mahallelerinden biri olan Kale Mahallesi’nde yeraltı çalışmaları konusunda son yıllarda bir atağın başladığını söyleyen mahalle sakinleri yerel yönetimin bu kez de üst yapıda sınıfta kaldığını dile getiriyor. Başta Belediye olmak üzere kurumların yaptığı altyapı çalışmalarının son yıllarda sürekli Ağustos ve Eylül aylarında başlatıldığını ve bunun da çalışmalar bittiğinde asfalt ile kaldırımların yapılmasının önünde büyük engel teşkil ettiğini bildiren vatandaşlar hâlâ çalışma imkânının bulunduğu şu günlerde hızlı bir onarım seferberliği ile bu yolların kış tamamen bastırmadan düzeltilebileceğini, bu konuda da Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün ilgisini beklediklerini vurguluyorlar.
Özellikle Belediye tarafından Ata Caddesi’nde yapılan çalışmaların 6 ay gibi uzun bir sürede tamamlandığını vurgulayan mahalle sakinleri daha sonraki süreçte Kale Mahallesi’nde bir çok cadde ve sokağın da yağmursuyu şebekesi yenilenmesi kapsamında kazılarak bırakıldığını vurguladılar.
Adeta köstebek yuvasına dönen cadde ve sokaklardaki toz nedeniyle çocukların okullarda teneffüslere çıkamadığını, ailelerin ise evlerinde balkona çıkmaya korkar hale geldiğini anlatan vatandaşlar kış ayları geldiğinde ise yollardaki çukurların kazalara davetiye çıkarabilecek konumda bulunduğunu ifade ediyor.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim