Düzyurtspor’un yenilmesi üzerine ilk yarıyı lider bitirme fırsatı yakalayan Çorum Belediyespor, hem de sahasında Erzurum Büyükşehir Belediyespor’la 1-1 berabere kalarak ikinci kez liderlik şansından yararlanamadı.
Yıllar sonra maça gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün de izlediği karşılaşmada dondurucu soğuğa rağmen 3 bin civarında sporsever Belediyespor’a tribün desteği verdi. Zeminin buzlu olması nedeniyle iki takım futbolcularının da zor anlar yaşadığını gördük.
Belediyespor maça iyi başlayamadı. Oyunu kendi yarı alanında kabullenerek kanatlardan Buğra ve Murathan’ın taşıyacağı toplarda ani ataklarla gol bulmayı düşündü. Çorum temsilcisinin ilk tehlikeli atağında 17. dakikada Murathan’ın ortasında Emir uygun durumda topu filelerle buluşturamadı. Beklenen gol 28. dakikada geldi. Yine soldan Murathan ortaladı, Oğuzhan Yalçın şık bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi.
Erzurum temsilcisi golden sonra daha etkili gelmeye başladı. Ayağa paslarla orta sahayı çabuk geçip uzaktan şutlar ve yan toplarla gol aradılar. Nitekim 34. dakikada Sefer’in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Çağrı gole izin vermedi. Konuk takımın aradığı gol 38’de geldi. Sağdan ceza sahasına yapılan ortada Çağrı zamanlama hatası yapınca savunmasından ileri çıkan Erdinç arka direkte kafayla topu filelere gönderip skora denge getirdi. Konuk takım, maçın genelinde yan topları hep arka direğe kullandı, Belediyespor’a zor anlar yaşattı. Belediyespor rakibin bu etkinliğine bir türlü önlem alamadı.
Belediyespor ikinci yarıya Furkan’ın yerine Osman Bodur’la başlayarak 3’lü savunmaya döndü. Eray orta sahayı beşledi. Bu değişiklikten sonra Belediyespor yine de hücumda etkili olamadı. Buna karşılık, 49’da Oğuzhan’ın mükemmel pasında Buğra karşı karşıya pozisyonda kaleciyi geçemedi. 63’te bu kez Oğuzhan uzaklardan kaleyi yokladı ancak kaleci başarılıydı. Erzurum Büyükşehir Belediyespor kalecisi İlker, bu iki kritik kurtarışla takımının aldığı 1 puanda büyük pay sahibi oldu. Çorum Belediye adına da Oğuzhan maçın en iyi ismi olarak ön plana çıktı.
Kaleci Çağrı önceki maçlara oranla gününde değildi. Yediği golde hatalıydı. Golden önce yine büyük bir hata yaptı ancak gol olmaması şansıydı. İkinci hatasında golü kalesinde gördü. Golde, savunmanın da büyük hatası vardı.
Savunmada, Yakup ve Osman eski formlarından oldukça uzak göründüler. Tek bir atak bile başlatamadılar. Orta sahada Oğuzhan çok çalıştı, ne yaptığını bilen tek oyuncuydu. Attığı golle güzel futbolunu süsledi.
Sedat Hoca’nın M.Akif’e 90 dakika sabretmesine bir anlam veremedim. Tüm topları ezdi, tek bir olumlu hareketi bile yoktu. Ayaklarından çok çenesi çalıştı. Nitekim maçtan sonra da çenesini konuşturmaya devam edince sarı kart yedi. Furkan ve Eray da M.Akif’e ayak uydurdu. Eray, gereksiz çalımlara girerken, bacak arası atma hastalığı bir gün Belediyespor’un başını yakar.
İlk yarı bitti. Takımlar devre arasında kadrolarını güçlendirecekler. Belediyespor’un da bir orta saha ve bir golcüye ihtiyacı var. Özellikle orta saha oyuncusu mutlaka alınmalı.
Maçın hakemi Yiğit Arslan çok başarılı bir yönetim sergiledi. Genç ve istikbal vaat ediyor.
Spor Muhabirimiz Emre Bolat, bugün kısa dönem askerlik görevini yapmak üzere Kütahya’ya gidiyor. Kendisine şimdiden hayırlı teskereler diliyorum.