Milletin bu şarkıyı 1951 yılından beri hiçbir zaman dilinden düşürmediğini kaydeden Aşgın, “Bu şarkıdan rahatsız olan malum çevreler zaman zaman sesini kısmak ya da tamamen kapatmak istemişlerdir. Ancak buna hiçbir zaman muvaffak olamamışlardır, bundan sonra da olamayacaklardır. Her keresinde milletimiz şarkısına sahip çıkmış ve her sesinin kısılmasına çalışılmasının akabinde daha güçlü bir sedayla bu şarkıyı söylemeye devam etmiştir. İşte bugün bir kez daha bu şarkıyı hep birlikte gür bir seda ile söyleme zamanıdır. Çocuklarımızı mutlaka imam hatip okullarına yönlendirelim ki yarınlarımız bugünümüzden daha aydınlık olsun” ifadelerini kullandı.
İmam Hatip okullarına halkın ve öğrencilerin teveccühünün çok fazla olduğunu vurgulayan Aşgın, “Anadolu İmam Hatip Liseleri ile alakalı tercihler yapıldı, yerleştirme sonuçları yakında ilan edilecek. Bu okullarımızı kazanan öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyoruz. İmam Hatip Ortaokullarımızın kayıtları ise devam etmektedir” şeklinde konuştu.
“Din eğitim ve öğretimini nicelik ve nitelik olarak yükseltmeyi hedefleyen faaliyetlerde bulunan bir STK olarak bu teveccüh bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir” diyen Aşgın açıklamasına şöyle devam etti:
“İmam hatip ortaokullarına giden öğrencilerimiz diğer ortaokullara giden öğrencilerimizden hiçbir konuda geri kalmamaktadırlar. Diğer ortaokullarda verilen tüm dersler İmam Hatip ortaokullarımız da da gösterilmektedir. Bununla birlikte Kur’an-ı Kerim, Arapça ve dini bilgiler İmam Hatip ortaokullarında daha fazla yer almaktadır. Ülkemizin geleceği için son derece önemli olan dindar bir neslin inşası ve medeniyetimizin yeniden ihyası için çok önemli olan İmam Hatip Orta Okul ve Liselerimizin önünde elhamdülillah hiçbir engel kalmamıştır. Memurundan, işçisinden, çiftçisinden en üstteki müdür, genel müdür, başbakan ve cumhurbaşkanına kadar bulundukları her konumda bu ülkenin maddi ve manevi imarı ve kalkınması için ibadet aşkıyla çalışan imam hatipliler kervanına tüm çocuklarımızın dâhil olabilmesi için lütfen gayret gösterelim. Başta kendi çocuklarımız olmak üzere ulaşabildiğimiz tüm çocuklarımızı bu okullarımıza kaydettirelim.
İmam Hatip ortaokullarımıza kayıtlar başlamış olup halen devam etmektedir. İl ve ilçelerimizdeki tüm imam hatip ortaokullarına halkımızın yoğun bir teveccühü vardır. Fakat bu kayıtları kâfi görmüyoruz, mutlaka daha fazla olmalıdır. İlkokulu bitiren tüm öğrencilerimizi İmam Hatip Ortaokullarına kayıt olmaya ve imam hatipli olmaya davet ediyoruz.”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim