Oğuzlarda bulunan binanın 90’lı yıllarda yapıldığını, binada bulunan işyeri ve lojmanların muhtelif zamanlarda ihaleye çıkarıldığını ve satıldığını ancak üç lojmanın satılamadığını kaydetti. Bu lojmanlardan bir tanesinin Kaymakamlık lojmanı diğer iki tanesinin ise memur lojmanı olarak kira karşılığında mülkiyetinin devam ettiğini anlatan Yağlı, komisyon tarafından yapılan değerlendirmede Kaymakamlık lojmanı hariç, binanın eski olması nedeniyle tamir tadilat ihtiyacı bulunduğundan İl Özel İdaresine ekonomik yük getireceğinden diğer iki adet lojmanın satılmasının uygun olacağı kanaatine varıldığını söyledi. Satışının gerçekleşmesi için ilçe lojmanlarında halen oturmakta olan kiracılardan satın alabilecekleri rakamlar talep edilerek muhammen bedelin belirlenmesi yasal prosedürler çerçevesinde açık artırma yoluyla ihaleye çıkarılması şayet ihale satışla neticelenmediği takdirde Oğuzlar Belediye Başkanlığı’na pazarlık yoluyla anlaşarak mülkiyetlerin devredilmesinin uygun olacağını anlatan Fehmi Yağlı, Uğurludağ’da ise Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 14 gayrimenkul bulunduğunu, söz konusu binanın 1990’lı yıllarda yapıldığını ve son derece yıpranmış, eskimiş tamir ve tadilat ihtiyacı bulunduğunu anlattı. Gayrimenkullerden birinin kaymakamlık, sekiz adedinin ise memur lojmanı olarak, iki adetinin İlçe Ziraat Odası Başkanlığı tarafından büro olarak kiralandığını, kalan üç gayrikenkulün ise İlçe Halk Kütüphanesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü’ne tahsis edilerek ilgili devlet kurumları tarafından kullanıldığını anlattı.

Devlet kurumlarına tahsis edilen yerlerin ilçe halkının kültürel ve sosyal faaliyetlerinde kullanıldığından satışının uygun olmadığını ifade eden Yağlı, “İlgili kurumlara teklif edilerek istedikleri takdirde mülkiyetlerinin devredilmesine; Kaymakamlık lojmanı hariç diğer sekiz adet lojmanın ise İlçe Belediye Başkanlığının şehir içi meydan ve park düzenlemesi için vatandaşlara ait bulunan evlerin takasında kullanılmak üzere vatandaşla Belediye Başkanlığı arasından varılan mutabakat sözleşmelerinin beyanı şartıyla Uğurludağ Belediye Başkanlığına devredilmesinin kalan lojmanlarında ihale yoluyla satışa çıkarılmasının uygun olacağı, yine aynı şekilde Ziraat Odası Başkanlığının kiracı olarak kullanmakta olduğu iki adet işyerinin de ihale yoluyla satışa çıkarılmasının komisyonumuzca uygun görüldüğü;

Boğazkale ilçemizde mülkiyeti İl Özel İdaremize ait 21 adet gayrimenkul bulunmakta olup bir adedi Kaymakamlık diğerlerinin tamamı da memur lojmanı olarak kullanılmaktadır. Boğazkale ilçesindeki lojmanlarda memurların oturduğu bu memurların yeni yapılan TOKİ konutlarına taşınacağı bilinmektedir. Bu memurlar taşındığı zaman lojmanların merkezi ısıtma olduğundan hariçten yine özel idareye maddi külfet getirecektir. Söz konusu Boğazkale ilçemizde ki binanın da 90’lı yıllarda yapılmış olduğundan tamirat ve tadilat ihtiyacının bulunduğu, bu durumunda il özel idaremize gereksiz maddi külfet getireceğinden Kaymakamlık lojmanı hariç diğer lojmanların tamamının ihale yoluyla satışının uygun olacağı kararına varmış bulunmaktadır” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim