Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı toplantıda yaptığı konuşmada; Ortadoğu’da küresel bir senaryoyla karşı karşıya olunduğunu, bu senaryoda rol alan aktörlerin ise iyi tanındığını vurguladı. DEAŞ, PYD, YPG, PKK, FETÖ ve benzerlerinin birer batı projesi olduğuna dikkat çeken Saatcı, “Bu projeyi de bu kanlı senaryoyu yazanları da kınıyoruz. Terör örgütlerinin tüm eylemlerini lanetliyoruz” dedi.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak hiçbir zaman sorunlardan nemalanan bir sendikacılık anlayışını benimsemediklerini belirten Saatcı, sorunlara çözüm odaklı yaklaşan ve diyaloga açık bir anlayışla bir çok kazanıma imza attıklarını ifade etti.

Saatcı, “Türkiye’de sağlık hizmetlerine erişim kolaylaşmış ve hizmet kalitesi artmıştır. Buna karşın sağlıkta şiddetin arttığı da elim bir vakıadır. Sağlıkta memnuniyetin yüzde 39’lardan yüzde 76’lara çıktığı bir dönemde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artması bizleri endişelendiriyor. Sağlıktaki mobbingin arttığını görüyoruz. İş yükü nedeniyle çalışanlarımızın tükendiğini görüyoruz. Fazla nöbetler nedeniyle sağlık çalışanlarımızın ciddi anlamda mağdur olduğunu görüyoruz. Her platformda şunu diyoruz ki, ne kadar modern hastaneler yaparsanız yapın, bu hastanelerin içlerini ne kadar modern cihazlarla donatırsanız donatın eğer burada hizmet veren sağlık çalışanlarını mutlu edemezseniz, sağlık çalışanların iş yükünü hafifletemezseniz, sağlık çalışanların istediği özlük haklarını vermezseniz, şiddete karşı daha ciddi tedbirler almazsanız sağlıkta dönüşümün tam anlamıyla başarılı olması imkansızdır. Bundan sonra ileriye değil, geriye gidiş başlayacaktır. Onun için sağlık çalışanlarının da memnuniyeti dikkate alınmak zorundadır.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi, Yeniden Büyük Türkiye’nin insanlığın karşı karşıya bulunduğu sorunların en güçlü çözüm ortağı olan demokratik bir güç olması için her türlü katkıyı vermeye devam edecektir.

İktidarın hedefi, iş güvencesini kaldırmak olmamalı, güçlendirmek olmalıdır. Kamu personel sistemi, iş güvencesi temelinde kadrolu istihdam odaklı, kamu görevlilerine güveni esas alan anlayışla kariyer ve liyakat odaklı olarak güçlendirilmelidir. Görevde yükselme ve unvan değişikliği için sınavların belli periyotlarla gerçekleştirilerek kişilerin kabiliyet ve liyakatleri ölçüsünde atanabilmeleri sağlanmalıdır. Ek ödemelerin emekliye yansıtılması, emekli maaşının hesaplanmasında bütün gelirlerin dikkate alınması gerekmektedir. İstihdamın artırılmasına kamunun öncülük etmesini, kamu hizmetlerinin kamu görevlileri eliyle verilmesini istiyoruz. Kamuda iş güvenceli istihdam, gelir vergisi mağduriyetinin giderilmesi, 4/C ve 4/B'lilerin kadroya geçirilmesi, fiili hizmet zammı, ek göstergeler, disiplin cezalarının affı, yıpranma payının mutlaka ivedilikle hayata geçmesi öncelikli taleplerimiz arasındadır” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim