Tiyatro grubu geçtiğimiz yıllarda Sungurlu’da bir ilk öğretim okulu için yine “Sen de Katıl Bize” sloganıyla kitap bağış kampanyası başlatarak okul kütüphanesini doldurmuştu.

“Toz Duman Mutluluk” adlı tiyatro oyunu daha çok ortaokul ve lise düzeyi gençlere hitap ediyor. Hattusas Sanat Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Yasemin Yanar Karameşe “Amacımız sadece farkındalık yaratabilmek. ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diye kaç gencimiz dışlanma korkusuyla içten içe eridi günlerce. Anlık mutluluklar uğruna bazen meraktan, bazen içlerindeki boşluğu doldurmak arzusuyla, bazen de yalnız kalmamak adına, çocuk denilen yaşta tazecik dallar kurumasın diye çıktık bu yola. Bir çok öğrenciye ulaştık. Belki farkındalık yaratabildik” dedi.

Sezon boyunca oyunlarını Ankara’da sahneleyen Karameşe, “Oyunumuz daha çok gençlere yönelik. Çünkü onların hedef kitlesi gençlik. Ama bu sadece metropol şehirlerdeki gençler değil bugün Bitlis’teki tiyatrocu arkadaşlarımız da aynı dertten muzdarip, İstanbul’daki de Antalya’daki de ve maalesef Çorum’daki de. Biz Çorum’da da sahnelemek istedik ama okullarda oynayabilmek için izin alamadık. Elbette bu bizi üzse de yolumuza devam ettik. Hedefi büyük tuttuk bugün değilse yarın dedik.” şeklinde konuştu.

Grubun koordinatörü Deniz Karameşe ise, “Amacımız ticaret değil bizim. Grubumuz öğrencisinden, öğretmenine, işçisinden işverenine, memurundan mühendisine bir çok meslek grubundan oluşmaktadır. Kimse de bir menfaat kaygısı yoktur. Bugüne kadar gerek Çorum'da gerekse Ankara'da bir çok sosyal projeye destek verdik. Bu projeyi de benzer bir projeden esinlenerek hayata geçirmek istedik. Bu projede yalnız da değiliz. Türk Kızılayı Derneği Batıkent Şubesi'nin de desteği ile yapacağımız etkinlikte toplanan kitaplar yine Kızılay’ın bünyesinde toplanarak ihtiyaç sahibi yerlere Kızılay tarafından ulaştırılacak. Bizim sadece çorbada tuzumuz bulunacak” dedi.

Bugün sahnelenecek oyun Batıkent Meydan Tiyatro Salonunda gerçekleşecek.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim