Ermenilerin 1992’de tüm dünyanın gözü önünde Dağlık Karabağ’daki Hocalı’da soykırım yaptığını ifade eden MHP Merkez İlçe Sekreteri Demiray, tarih boyunca savaşta asla sivilleri hedef almayan, tarihin her döneminde dünyaya insanlık dersi veren Türk milletinin Hocalı’da hunharca katledildiğini vurguladı.
Hocalı’da yaşanan soykırımı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Şükrü Demiray, “TBMM’de acil olarak soykırımı kabul edilerek bu vahşetin dünyaya haykırılmasını sağlamalıdır. Milletimiz soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden Ermenileri lanetle ve nefretle hatırlayacaktır. Bu vesile ile katledilen bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz” diye konuştu.
2012 yılında İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 51 üyesinin Hocalı ile ilgili soykırım ifadesi kullanma kararı alması, ayrıca bugüne kadar Kolombiya, Meksika, Çek Cumhuriyeti Hocalı’daki soykırımı tanımasına rağmen; Türkiye Cumhuriyeti’nin ise Dış İşleri Komisyonunda geçtiğimiz yıl sadece katliam ifadesi içeren bir bildiri yayınlamakla yetindiğine dikkat çeken Demiray, MHP Milletvekili Sinan Oğan tarafından bu konuda verilen önergenin de AKP grubu oylarıyla reddedildiğini hatırlattı.
Zulme uğrayan Türkler olunca, bütün vicdanların sağırlaştığına ve bütün gözlerin körleştiğine değinen Demiray, dünyanın da halen Hocalı katliamına sessiz kalarak görmezden geldiğini sözlerine ekledi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim