Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yönetim ve Organizasyon Bölümü, Yerel Yönetimler ve İşletme Yönetimi Programları ikinci sınıf öğrencileri bu haftaki İnsan Kaynakları Yönetimi dersini, İnsan Kaynakları Uzmanı Cenk Aras’ın sunumuyla MÜSİAD’ta yaptı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık ve MÜSİAD Başkanı Mücahit Ahmed Köksal’ın destek, katılım ve katkılarıyla gerçekleştirilen programa Yerel Yönetimler programı öğretim elemanları Öğr.Gör. Halil İbrahim Aşgın, Öğr.Gör. Gülistan Başçı ve Öğr.Gör. Harun Kısacık katıldı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda teorik olarak verilen İnsan Kaynakları Yönetimi dersini bir de uygulamanın içinden bir uzmandan dinleme fırsatı bulan öğrenciler dersin pratikte uygulanan örnekleri hakkında bilgi edindiler.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Aşgın, "Bir işletmenin amaçlarına ulaşabilmesi için Fiziksel Kaynaklara, Finansal Kaynaklara ve İnsan Kaynaklarına ihtiyaç vardır. İşletmelerin amaçlarına ulaşabilmeleri için bu kaynakların hepsi önemli olmakla birlikte günümüz iş dünyasında rekabet avantajı sağlama olasılığı en yüksek olanı, insan kaynakları ve bu kaynakların nasıl yönetileceğidir.” dedi.

MÜSİAD Başkanı Mücahid Ahmed Köksal da bugün iş dünyasının en önemli sorunlarından birisinin nitelikli kalifiye eleman olduğunu kaydederek, bu tür iş birlikleri sayesinde bu sorunun aşılması noktasında önemli mesafeler kat edilebileceğini belirtti.

Köksal, MÜSİAD’ın Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin MÜSİAD ve MÜSİAD’a bağlı işyerleriyle olan iç içe aktif, dinamik eğitim-öğretim konsepti içerisinde olmasından dolayı memnun olduklarını anlatarak, bu çalışmalara öncülük etmeleri sebebiyle başta Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık olmak üzere katılımcı öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, MÜSİAD ile hem üniversite hem de Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak uyum içinde çalıştıklarını kaydetti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim