Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Öbektaş köyünde bulunan Öbektaş Ortaokulu’ndaki sınıflara Hitit Üniversitesi Bilinçli Gençlik Topluluğu tarafından kitaplık kuruldu. Kurulan kitaplıklara topluluğun kurucular kurulunda bulunan aynı zaman da geçen sene yönetim kurulunda görev alan ve yine aynı zamanda geçen sene mezun olan Türk Dili ve Edebiyat bölümü mezunu olan Yeliz Kartal’ın ismi verildi.
Konuyla ilgili Bilinçli Gençlik Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Okan Baykara yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Genç nesillerin eğitim yolculuğunda yalnız bırakmamak, onlara bir nebze de olsa katkı sağlamak için kitap ihtiyacı olan tüm okullara kitaplıklar kuracağız. Zamanımız öğrencileri kendilerine gerekli olan bilgilere çok kısa sürede ulaşabiliyorlar olsa da bu köy de okuyan öğrenci kardeşlerimiz için maalesef bu geçerli değildir. Oysa kitaplar, bilgileri bizlere en doğru şekilde ulaştıran araçlardır. Bunun için günümüzde de özellikle köy okullarında ki bu ihtiyacı gidermenin önemi oldukça büyüktür.Bizler de bu ihtiyaçları gidermek için elimizden geleni yapacağız.
Tabii bu kitaplar toplanırken de topluluğumuzun üyeleri çok büyük bir bir şekilde organize olmuş kısa sürede binlerce kitap toplamıştır. Bu kitaplar ise zamanla köy okulunda bulunan genç kardeşlerimize ulaşacaktır. Aynı zaman kurduğumuz tüm kitaplıklar da topluluğumuza hizmet etmiş ve mezun olmuş arkadaşlarımızın ismini vereceğiz. Tıpkı bugün topluluğumuzun kurucusu aynı zamanda geçen sene yönetim kurulunda bulunan ve büyük emekleri geçen Yeliz Kartal arkadaşımızın Öbektaş Ortaokulunda kurduğumuz sınıflarda ki kitaplıklara ismini verdiğimiz gibi”
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim