Hazırlık çalışmaları Temmuz 2015’de başlayan üniversite bütçe teklifi, 15 Ocak 2016 tarihinde tasarı haline getirilerek TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulmuş ve TBMM Genel Kurulu’nda ise üniversitenin teklifi doğrultusunda 117 milyon 661 bin lira olarak kabul edilmişti.
Hitit Üniversitesi tarafından bütçenin kabul edilerek Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğine yönelik yapılan açıklamada “Özellikle son yıllarda üniversitemizdeki yoğun yapılaşma faaliyetlerine bağlı olarak bütçemizin personel giderleri sonrasındaki bütçemizdeki en büyük miktarı, bina yapımı ile büyük onarım işlerine ait olduğu görülmektedir. Üniversitemizde 2011 yılından bu yana toplamda yaklaşık 155 milyon lira yatırım harcaması yapılmıştır. 2007 yılında 13.3 milyon lira olan bütçe, 2016 yılında 118 milyona yaklaşmıştır.
Bununla birlikte mali yıl başlangıcında her yıl Bütçe Kanunu ile üniversitemiz için öngörülen bütçenin, mali yıl sonu itibarıyla yılı bütçesinden yapılan harcama miktarını ifade eden Gerçekleşme Miktarı ile yılı başlangıç bütçesinin yıl sonu itibarıyla yapılan harcamalar toplamına oranı olarak ifade edilen Gerçekleşme Oranına (GO) bakıldığında; 2010 ve öncesinde ortalama %80’lerde bir gerçekleşme oranı söz konusu iken, 2015 mali yıl sonu itibarıyla bu oran %120’e yükselmiştir. Gerçekleşme oranındaki artış son yıllarda yapılan yatırım harcamalarının sonucu olarak yansımaktadır” denildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim