İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı başkanlığında ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Halk sağlığı açısından tehdit oluşturan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının gündem olduğu toplantıda, hastalığın aşısı ve etkin bir tedavisinin olmaması nedeniyle eğitim ve korunmanın önemine dikkat çekildi.

Bu kapsamda hastalığın önceden görüldüğü köylerde eğitime ağırlık verilmesi, basın ve medya aracılığıyla bilgilendirme, Cuma hutbelerinde hastalıkla ilgili uyarıda bulunma, hayvancılıkla ilgilenen işletmelere eğitim verilmesi, olası vakalara müdahale eden sağlık personelinin korunması için gerekli teçhizatın sağlanması, hastanelerde uygun hasta odalarının hazırlanması ve hastanelerde hizmetiçi eğitimlere ağırlık verilmesi kararı alındı.

Konu ile ilgili Valilik tarafından yapılan açıklamada İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nde alınan kararların ivedilikle başta Çorum Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırılması kararı da alındı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim