MCE Şirketi yetkilisi Cevat Evliyaoğlu, Vali Ahmet Kara'yı ziyaret ederek, Çorum’da hayata geçirilecek 6MG’lık Biyogaz Santrali Projesi hakkında bilgi verdi.
Cevat Evliyaoğlu ve beraberindeki heyet Çorum’da kurulacak tesisin Türkiye’de hayvan dışkısı kullanarak elektrik üreten 5. tesis olacağını belirterek, bu tesiste yaklaşık olarak 50 kişinin istihdam edileceğini belirtti. Evliyaoğlu, tesisin Çorum’a kazandırılması ile açıkta kalan hayvansal atıkların toprağa, tarım arazilerine, yer altı ve yerüstü sularının verdiği zararların önlenebileceğini kaydetti.
Biyogaz Santrali Projesi kapsamında, bölgede bulunan yumurta üretim tesislerinden toplanacak yumurta tavuğu dışkıları, büyükbaş hayvan dışkıları, meyve-sebze artıkları, mutfak artıkları ve tarım artıklarından (silaj) enerji, ısı ve gübre üretimi gerçekleştirileceğini ifade eden Cevat Evliyaoğlu, havaya salınan zararlı gazları en aza indirmek, atık kaynaklı kötü kokuları tümüyle bertaraf etmek ve bu süreçte çevreye duyarlı “Yeşil Enerji” üretileceğini söyledi.
Vali Ahmet Kara da Çorum için faydalı olacak bu projeyi desteklediğini belirterek Çoruma hayırlı olması temennisinde bulundu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim