Türkiye’ye yayılmış 700’e yakın Türk Kızılayı şubesinin yapmış olduğu sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşların ihtiyaçları Ramazan ayında da giderilmeye devam edilecek.
Bağışlarıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet elini uzatmak isteyen yardımseverler de, Kızılay’ın birbirinden farklı ve etkili bağış modellerinden seçim yapabilecek.
Geçen yıl Ramazan ayında birçok kuruluş ile işbirliği yaparak yaklaşık 50.000 adet gıda kolisi dağıtan Kızılay, bu yıl da gıda kolisi bağışı ile ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Kızılay bu yıl 100 bin gıda kolisinin üzerine çıkarak 500 bin ihtiyaç sahibinin sofrasına Ramazan bereketini taşımayı hedefliyor.
“Bir hilalle başlar Ramazan. O hilalle uzanır yardımsever eller” kampanyasına katılan zincir mağazalardaki “Ramazan Paketi Alanları”ndan bağışlamak istediği kadar paketi alan hayırsever, Türk Kızılayı standına yönlendirilecek. Bağışı alan Kızılay görevlisi, paketin üzerine Türk Kızılayı logosunu yapıştıracak ve bağış makbuzu ile müşteriden koliyi teslim alacak.
İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaç duyduklarını alabilmeleri imkanı sağlayan Kızılay Kart dağıtımına Ramazan’da da devam edilecek.
Aralıksız olarak binlerce kişiyi doyuran Türk Kızılayı ülke çapında faaliyet gösteren toplam 13 aşevi ile Ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edecek.
Yıl boyunca süren adak kurban kesimi 2016 yılı Ramazan ayında da devam edecek.
Bağış modelleri sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşın evine doğrudan Ramazan yardımlarını ulaştıran Kızılay, ülke geneline yayılmış olan şubeleri aracılığıyla iftar sofraları da kuracak.
Türk Kızılayı’na Ramazan ayında da destek vermek ve sofralarını gerçek ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak isteyen hayırseverlerin ise bağış yapabilmek için pek çok seçeneği bulunuyor.
Editör: TE Bilisim