Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, hasta sağlığını korumak amacıyla hem hastaların hem refakatçilerin hem de ziyaretçilerin uyması gerekli olan kurallar bulunduğunu dile getirdi.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Hasta, Refakatçi ve Ziyaretçi Uyum Programı düzenlendi. Hastane Konferans Salonu’nda organize edilen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Etkinlikte daha sonra Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir bir açılış konuşması yaptı. Düzenlenen etkinliğe katılanlara teşekkür ederek hastane olarak tüm vatandaşlara en iyi hizmeti en kaliteli şekilde sunma gayretinde olduklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Zehir, hastaların tedavisi için sadece doktorun, ilacın veya fiziki mekanların yeterli olmadığını hatırlattı.

Hastaların sağlığı için aile bireyleri ve refaketçilerin de yapması gerekenler bulunduğunu anlatarak bu sayede daha kaliteli hizmetin sunulabileceğini söyleyen Sinan Zehir, “Mesela bize en çok sıkıntı yaratan konuların başında hasta ziyaretlerine çocukların çıkarılmak istemesi yaratıyor. Biz tabiki herkesin hastasını görmesini isteriz ama özellikle hastane enfeksiyonlarına karşı çocukları koruma gibi bir görevimiz de var. Bu nedenle çocukların hastaneye getirilmemesi gerekiyor. Bu gibi durumlar nedeniyle hasta ziyaretlerine bazı kısıtlamalar getirmek zorunda kalıyoruz. Bir hastaya 10 tane ziyaretçi geliyor saatlerce hastayı oyalıyor. Bazı durumlarda hastalar dayanamayarak görevliyi çağırma butonuna basmak zorunda bile kalıyor. Hastaların iyileşmesi için ziyaret edecek, moral vereceğiz ama bunu yaparken de uymamız gereken kurallara uyacağız. Bu kuralların hastaların sağlığı için olduğunu unutmayacağız. Kaliteli bir sağlık hizmeti için neler yapılması gerekiyor. Hasta, refaketçi ve ziyaretçilerin uyması gereken kurallar nelerdir. Bunları kapsamlı şekilde gözden geçirmek adına bu eğitimi düzenledik” dedi.

Etkinlikte daha sonra Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Saatçi ve Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD Uzm. Yrd. Doç. Dr. Derya Yapar tarafından katılımcılara birer sunum yapıldı. Sunumlarda katılımcılara hasta, refaketçi ve ziyaretçilerin hakları ile uymaları gereken kurallar konusunda bilgiler verildi.

Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir

(Volkan SINAYUÇ) 

Editör: TE Bilisim