Son elli yılda Türk siyasetinin temel taşlarından biri olmayı başaran MHP’nin, Türk devletinin bekası, Türk milletinin huzuru ve refahı ekseninde Türk siyasî hayatının önemli bir aktörü olarak göz ardı edilemeyecek bir konuma eriştiğini belirten Onan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, milletin teveccühü ile iktidar veya muhalefet görevlerini yüklendiği, hatta TBMM’de temsil edilmediği dönemlerde bile, ülke siyasetine ve demokrasisine önemli katkılar sunduğunu anlattı.

Kurucu lideri Alparslan Türkeş ile başlayarak, meseleleri tarihî ve kültürel derinlik içinde ve Türkçe bakış açısıyla değerlendiren, ufkun ötesini mihenk taşı yapmış bir siyasî geleneğin sahibi olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin, Türkiye’nin ve Türk milletinin birlik, bütünlük ve bekası ile demokrasinin kurumsallaşması için, azami gayret gösterdiğini, çalışmalarıyla bugünkü seviyelere gelmesine vesile olduğunu anlatan Onan, bu geleneğin, “Önce ülkem ve milletim” ilkesi doğrultusunda hareket eden Dr. Devlet Bahçeli tarafından aynen devam ettirildiğine dikkat çekti.

Türk milliyetçiliği fikrinin son elli yıl ile sınırlandırılamayacak uzun bir geçmişi olduğu gibi, ‘’Aziz Türk milleti’’ var oldukça yaşayacağı uzun bir geleceği de olduğunu belirten Ertuğrul Onan, Türk milliyetçiliğinin yarım asırdır bayraktarlığını yapan Milliyetçi Hareket Partisi’nin de uzun bir geleceği olacağının muhakkak olduğunu belirtti.

Onan, “Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Merkez İlçe Teşkilatı olarak üzerimize düşen görevi yerine getirebilmek, hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımıza azami gayretle devam ediyoruz. Amacımız, ilçe Teşkilatı'nın saflarını sıklaştırmak, Çorum Milliyetçi Hareket Partisi ile hayat bulacak. şiarıyla hemşerilerimize ulaşmak, gönüllerine dokunmak ve aramıza davet etmektir.

Bu kapsamda biz Çorum'da kucaklaşmadığımız tek insan kalmayacak cümlesini söyleyerek yola çıktık. 31 Mart yerel seçim çalışma sürecinin hemen ardından, asla rehavete kapılmadan seçmenimizin kapısına sadece seçim zamanında gitmeyeceğiz, sevincinde ve tasasında yanında bizler olacağız. Derdinden haberimiz olacak, sevinçli gününden haberimiz olacak. İyi ve kötü günlerinde birlikte olacağız. Birlikten kuvvet doğar ilkesiyle, Bir olup, diri olmak ilkesiyle hareket edeceğiz. Bu amaçla şehrimizde mevcudiyetimizin üzerine, sokak, sokak, mahalle mahalle, bölge, bölge teşkilatlanmak üzere çalışmalara başladık. Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in iradesiyle, inanıyoruz ki, "Milliyetçi Hareket başarıya doğru yürümektedir. Dokuz Işık Hareketi zafere doğru koşmaktadır, yarının ufuklarından büyük Türkiye, özlediğimiz kudretli, maneviyatta kalkınmış, ileri, yüksek, Büyük Türkiye yarının ufuklarından yükselecektir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim