Eğitim-Sen’in Çorum’daki 23. kuruluş yılı etkinliğine katılarak gecede bir konuşma yapan İsmail Sağdıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adam rejimini kurarken OHAL’e yaslandığını dile getirdi. OHAL kapsamında kamu emekçilerin işten atıldığını, hak arayanların önünün kesildiğini belirten Eğitim-Sen MYK Üyesi Sağdıç, “OHAL var ama OHAL’e karşı mücadelede var” şeklinde konuştu.

OHAL’in son bulması için Çorum’da da olduğu gibi panel, miting, toplantı etkinliklerinin ülke genelinde büyütüldüğünü söyleyerek “Bu mücadele sürecini büyüterek OHAL’i ortadan kaldıracağız” diye konuşan Sağdıç sözlerine şöyle devam etti:

“Eğitim-Sen, 23 yıldır bilimsel, laik, demokratik, anadilde, kamusal eğitimin, iş güvencesinin, bağımsızlığın, barışın ve demokrasinin adıdır. Bugünlerde tarihin en karanlık ittifakı yapılıyor. Milliyetçi şovenlere karşı halk güçleri mücadele ittifakını kurmalıyız. AKP’yi tarihin çöp tenekesine yollayacağımız bir ittifakı kurmamız gerekiyor. Bunda sadece siyasi partiler değil tüm demokratik güçlerin biraraya gelmesi gerekiyor”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim