Programa konuşmacı olarak Emekli Öğretim Görevlisi Mehmet Tatlısu katıldı. Program okul konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Emekli Öğretim Görevlisi Mehmet Tatlısu'nun biyografisi okundu.

Konuşmasına “Aralık ayı İstiklal Şairimizin hem doğum hem vefat yıldönümünü ihtiva eden bir aydır. Milletimiz onu çok sevmiştir. Bu sevgiyi onun adını çocuklarına isim olarak vererek; onun adını cadde, sokak, kamu binalarında yaşatarak göstermiştir” şeklinde başlayan Tatlısu konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Mehmet Akif'in hayatından kesitler anlattı ve Safahat'tan şiirler okudu.

Konuşmanın son bölümünde Mehmet Akif Ersoy'un çıkardığı Sıratımustakim ve Sebilürreşat dergilerini tanıtan Tatlısu, bugüne kadar Mehmet Akif Ersoy'u anlatan 460 adet kitap yayımlandığı ve Türkiye'de Safahat'ı ezbere bilen birçok Safahat hâfızının bulunduğu bilgisini verdi.

Büyük bir beğeniyle takip edilen programın sonunda Okul Müdürü Dr. Nevzat Gencer tarafından Mehmet Tatlısu'ya günün anısına hediye takdim edildi.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim