Jandarma Teşkilatı’nın, ülkenin huzur ve güvenliğini sağlama misyonunu, Emniyet Teşkilatı’yle beraber üstlendiğini belirten Mehmet Akif Aras,  “Milliyetçi Hareket Partisi olarak güvenlik güçlerimizin her daim hem destekçisi hem de duacısıyız.” dedi.

Jandarma’nın tarihçesi hakkında da bilgi veren MHP İl Başkanı Aras, kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Arşivlerde, 1839 yılından itibaren ‘Jandarma’ adına ve muhtelif ‘Jandarma tayin kararnamelerine’ rastlanılmış olduğundan; Türk Jandarma Teşkilatının 1839 yılında kurulduğu anlaşılmış ise de araştırmalarda kuruluş ay ve gününün tespiti mümkün olmamıştır. Bu nedenle Asakir-i Zaptiye Nizamnamesi’nin kabul tarihi olan 14 Haziran 1869 tarihi, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluş günü olarak kabul edilmiştir.

Ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlama misyonunu emniyet teşkilatımızla birlikte yüklenmiş bir diğer köklü kurumumuz olan jandarma teşkilatımızın 178. kuruluş yıldönümünü gururla kutluyoruz.

Jandarma Birlikleri; 1914 yılında başlayıp 1918 yılında biten Birinci Dünya Savaşı ile 1919 yılında başlayıp 1922 yılında biten Kurtuluş Savaşımızda, hem iç güvenlik görevlerini sürdürmüşler, hem de birçok cephede Silahlı Kuvvetlerin ayrılmaz bir parçası olarak yurt savunmasına iştirak etmişlerdir. Jandarma Birliklerinin bu savaşlarda gösterdiği kahramanlıklar ve yararlılıklar her türlü övgünün üzerindedir.

1974 yılında Jandarma Komando Birlikleri ile Jandarma Havacılık Birlikleri Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılmış ve Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlık mücadelesinde de ön saflarda yerini almıştır.

Halen İran ve Suriye Sınırı’nın bir kısmı ile Irak Sınırı’nın tamamının sorumluluğu Jandarmada bulunmaktadır.

Jandarma, 1984 yılından günümüze kadar geçen süre içerisinde, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ve Karadeniz Bölgesi ile bütün ülke sathında terörle mücadelenin en önemli unsuru olmuştur. Bu uğurda binlerce şehit ve yaralı veren Jandarma, bundan sonra da her ne pahasına olursa olsun ülkemizin birlik ve beraberliğini korumaya devam etmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi güvenlik güçlerimizin her daim hem destekçisi hem de duacısıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Jandarma Teşkilatımızın 178. Kuruluş Yıldönümünü kutluyor, bu anlamlı günde görev yapan her kademedeki Jandarma birimlerini takdirle selamlıyorum. Aile fertleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim