Ankara Üniversitesi ile Korea Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde Resuloğlu Kazılarında misafir edilen Güney Koreli arkeoloji öğrencileri, Anadolu’nun hem eski kültürleri hakkında bilgi ediniyor aynı zamanda Çorum yöresinin günümüzde sürdürülen örf ve adetlerini tanıma fırsatı buluyorlar. Bu çerçevede Sungurlu’da yerel düğünlere davet edilen Güney Koreli öğrenciler, kazı ekibindeki diğer öğrencilerle birlikte yörenin yerli gelenekleriyle ilgili bilgi alarak Anadolu kültürünü öğrenmeye çalışıyorlar.

Prof. Dr. Tayfun Yıldırım başkanlığında sürdürülen Resuloğlu Kazısında misafir edilen Han Hye Ryeon, Lim Hyo Jin ve Song Ji Ye adlı Güney Koreli arkeoloji öğrencileri Sungurlu’da Akçay Mahallesi’nde düzenlenen bir düğüne katıldılar. Oğuzhan ve Merve Nakkaş çiftinin düğününe katılan öğrenciler özellikle gelin tarafının yerel adetlerine büyük ilgi gösterdiler. Gelin kınasına da katılan Güney Koreli öğrenciler Han Hye Ryeon, Lim Hyo Jin ve Song Ji Ye halay çekip oynayarak gönüllerince eğlendi.

Resuloğlu Kazı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Yıldırım, Ankara Üniversitesi ve Korea Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde başkanlığını sürdürdüğü Resuloğlu Arkeolojik Kazıları’nda Güney Koreli arkeoloji öğrencilerin misafir edildiğini belirterek, “Çorum yöresinde çeşitli ören yerlerini ve müzeleri gezen Güney Koreli öğrenciler aynı zamanda Çorum Sungurlu bölgesinin folklorik yaşantısı ve eski örf adetleriyle ilgili bilgiler almaktadır. Bu çerçevede Sungurlu’da bir düğüne katılan Güney Koreli öğrenciler, gelin tarafının adetlerine büyük ilgi göstermişler ve kına gecesine katılmışlardır” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim