Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sungurlu’da Ak Parti seçim bürosunun açılışını yaptı.
Seçim bürosunun önünde halka hitap eden Bakan Işık, “13 yıl önce bu iktidarı DSP, MHP, ANAP hükümetinden devraldık. Bu iktidar döneminde ülke adeta Kerbela’ya çevrildi. Ekonomik kriz insanların belini bükmüştü. Dünyada hiçbir problem yokken bile ülkeyi ekonomik krize soktular ve ülkeyi IMF’ye muhtaç ettiler. Bazıları bunları unuttuğumuzu zannediyor. Bunlar IMF’den para istedi. IMF bunlara dedi ki; “Ne zaman para verdiysek çarçut ettiniz. Bu defa size para vereceğiz ama başınıza da bir tane Derviş vereceğiz” dediler ve başımıza bir tane Derviş bela ettiler. Eğer ki CHP iktidar olursa MHP ile koalisyon yapacak hatta HDP’yi de yanlarına alacaklar Derviş Efendi'yi dışarıdan ekonomi bakanı yapacaklar. Bu memleket bu Derviş'in ne hayrını gördü ki şimdi görsün” dedi.

“AK PARTİ’NİN SİYASETİ HİZMET SİYASETİDİR”
"Türkiye artık bugün hızlı treni konuşuyor, duble yolu konuşuyor" diyen Bakan Işık , “Artık yeni Türkiye'de duble yollar otoyola dönüşecek. Artık Çorum-İstanbul otoyol ile bağlanacak. AK Parti’nin siyaseti hizmet siyasetidir. AK Parti hizmetiyle konuşuyor. Hizmet siyaseti zordur. Hizmet siyaseti gece gündüz çalışmayı gerektirir. Onlar sadece konuşur, AK parti yapar. Sadece Sungurlu ölçeğinde bile baksanız hükümet konağından, adalet sarayına, okullardan hastaneye, duble yollardan köy yollarına kadar Sungurlu’da AK Parti’nin mührü var. Bu hizmetler artarak devam edecektir. Neden artarak devam edecek; çünkü Sungurlu insanı her şeyin en iyisine layıktır. Biz insanımıza hizmeti ibadet olarak algılıyoruz” dedi.
"Biz 2023’de Türkiye’yi dünyanın 10 büyük ülkesi arasında yer alması için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz" diyen Bakan Işık, “Bizler devletimizin itibarını da en üst düzeyde tutak için çalışıyoruz. Allah bir daha bizleri IMF’ye muhtaç etmesin. Allah bir daha bu memleketi Kemal Derviş'lere muhtaç etmesin. Allah bir daha bu memleketi namertlere muhtaç etmesin” diye konuştu.



"BİZİM GÜNDEMİMİZDE YERLİ ÜRETİM VAR"
Türkiye artık kendi üretimini kendi yapıyor diyen Bakan Işık, “Sabah TUBİTAK’ta 4 tane projemizin imzasını attım. Bunlar Milli Güneş Enerji Santralleri Teknolojilerini yerli imkânlarla geliştirmek. Milli Hidroelektrik Santrallerini yerli imkânlarla geliştirmek. Elektrik şebekesi çalışmalarını sürdürmek ve tribünlerinin yerli imkânlarla geliştirilmesini sağlamak. Bizim gündemimizde yerli üretim var. 2002’de kendi tüfeğini kendi imal edemeyen bir ülke bıraktı o milliyetçiler. Yakın zamanda kullandığımız tüfekler başkasının imal ettiği tüfekler idi. Önceki gün Savunma Sanayi Fuarının açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yaptık. İnanın göğsüm kabardı. İnanın bize sattıkları o pahalı silahların çok daha gelişmişini yüzde 100 yerli imkânlara daha ucuza yapıyoruz. Artık kendi topumuzu yapıyoruz. Kendi tankımızı, gemimizi yapıyoruz. Kendi insansız hava aracımızı yapıyoruz. Kendi helikopterimizi, kendi füzemizi yapıyoruz. Bütün bunları daha düne kadar satın alıyorduk. Sizler bize desteğinizi sürdürdüğünüz takdirde önümüzdeki 4 yıl ve 8 yıl sürecinde yerli otomobili yapacağız inşallah. Türkiye kendi markasını üretecek. Yüzde 100 yerli savaş uçağını Türkiye yapacak. Hazırlığımız tamam. 2020’de kendi yerli uydumuzu uzaya gönderceğiz. Cip fabrikamızı kurma kararı aldık. Önümüzdeki 3 yıl içinde kendi cipimizi üreteceğiz. Artık ne üretiliyorsa yerli imkânlarla üretmek için çalışıyoruz. En önemli önceliğimiz yerli üretim. Yerli üretim olursa Sungurlu OSB daha hızlı dolacaktır” ifadelerini kullandı.
(İHA)
Editör: TE Bilisim