Cumartesi günü parti binasında adaylığını açıklayan Ahıskalıoğlu, “Adaylığım CHP’de ortaya çıkan ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır. İçinde bulunduğumuz koşullarda sorumluluktan kaçmak, ülkemize ve halkımıza sırt çevirmek olurdu. Çocuklarımızın yüzüne utanmadan bakabilmek, yoksul halkımıza bir nebze umut olabilmek için verdim bu adaylık kararını” dedi.

İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ve çok sayıda partilinin hazır bulunduğu toplantıda 87 yıl önce katledilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşlarını anarak konuşmasına başlayan Ahıskalıoğlu, “Bizler devrim şehidimiz Mustafa Kubilay'ın başını verme pahasına yaktığı bu meşaleyi, karanlıkları aydınlatması için sonsuza kadar taşımaya and içiyoruz.

Bu anlamlı günde Başta Büyük Önerimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz vatan uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

CHP İl Başkanlığı’na neden aday olduğunu ve seçilmesi halinde neler yapacağına ilişkin konuşan Ahıskalıoğlu, şunları söyledi:

“Adaylığım Cumhuriyet Halk Partisinde ortaya çıkan ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır.

İçinde bulunduğumuz koşullarda sorumluluktan kaçmak, ülkemize ve halkımıza sırt çevirmek olurdu.

Seçildiğim takdirde sadece ve sadece CHP’nin il başkanı olacağım. Partimizin kapılarını politika yapmak isteyen herkese sonuna kadar açık tutacağım. Kişisel hedefleri olan tüm partililerime eşit mesafede olacağım. Görev sürem bitmeden hiçbir makama aday olmayacağım.

Yönetim anlayışım birlikte yönetmek ve şeffaf bir yönetim oluşturmaktır.

Partimizin tüm organlarında aday tespitinin ön seçimle ve üyelerin katılımı ile gerçekleşecek ön seçimle belirlenmesi temel ilkemiz olacaktır.

Yönetim dışında kalan arkadaşların siyasi çalışmalarımızın her aşamalarına katılmalarını sağlayacağım.

Geçmişte partimizin çeşitli kademelerinde görev yapan arkadaşlarımız ile toplumumuzun kanaat önderlerinin görüş ve düşüncelerinden yararlanmak için dönemsel toplantılar yapıp katılımlarını sağlamaya çalışacağım.

Söyleyecek sözü olan herkese partimizin kapılarını sonuna kadar açacağım.

Dönüşümsel olarak ilçelerimizin yönetim kurulu toplantılarına katılacağım.

Partimizin mali işlerine şeffaflık ve hesap verebilirlik getireceğim.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim