Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın, Türkiye’nin tarihi bir dönemden geçtiğini belirterek, ülkenin hem ekonomik hem de siyasi arenada krizlerle boğuştuğunu söyledi.
CHP Merkez İlçe Örgütü’nün olağan genel kuruluna katılarak bir konuşma yapan Günaydın, Türkiye Cumhuriyeti’nin sıcak savaş ortamının eşiğine getirildiğine dikkat çekti. 93 yıl önce emperyalizmin işgalinden kurtulan bir ülkenin 2002 yılının sonbaharından buyana AKP karanlığında yaşadığını ifade eden Günaydın, “Artık durum saptaması yaparak zaman kaybetme lüksümüz yok. CHP olarak bu karanlık tünelden çıkmanın yollarını aramalıyız” dedi.
Türkiye’nin 1980 yılında 44 milyon nüfusu varken bugün nüfusun 80 milyona çıktığını kaydeden Günaydın, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Son 30 yılda her 1 yıl nüfusumuz bir milyon artmış. Yurtdışı seçmenleri ile birlikte 57 milyon seçmenimiz var. Oy kullanan seçmen sayısı ise 46 milyon. Her %1’lik oy dilimi 500 bin yurttaşımızı temsil ediyor. Buradan hareketle CHP örgütlerine büyük görevler düşüyor.
7 Haziran seçimlerinde milletimiz AKP’ye artık yeter demişti. Her ne kadar birinci parti olarak çıksa da tek başına hükümet olma şansını kaybetmişti. AKP dışında bir koalisyonu mümkün kılacak bir siyasi tablo ile karşı karşıya kalmıştık. Bir siyasi partinin tutumu nedeniyle bu koalisyon mümkün olmadı. 13 yıldır denetimsiz ortamlarda pervasızca yolsuzluk yapanların ipliği ortaya çıkarılacaktı. Ne yazık ki bu olanak TBMM Başkanlık seçimi ile birlikte ortadan kalktı. Buna neden olan muhalefet partisi ise yurttaşlar tarafından 1 Kasım seçimlerinde cezalandırıldı.
2019’da hem yerel hem de genel seçimler yapılacak. Ancak AKP’nin bu memleketi yönetecek gücü kalmadı. Yurtiçi ve yurtdışı krizlerini yönetmekteki beceriksizliğini hepimiz görüyoruz.
Dün Mustafa Balbayları, Tuncay Özkanları Silivri Cezaevi’nden çıkarmaya çalışıyorduk. Şuan orada Can Dündar ve Erdem Gül’ler var. Gazetecileri hapse atarak kurtulacaklarını zannediyorlar. Eninde sonunda bu memleket sizden hesap soracaktır.
Suriye’de kendi elleriyle büyüttükleri IŞİD canavarı, Suruç’ta ve Ankara’da yüzlerce insanı katletti. İstanbul’u alacağız diye tehditler savuruyorlar. Ülkemiz yöneticilerinin o teröristlerle olan dostlukları artık uluslararası raporlarda yer alıyor.
Bunca tahribata rağmen yine de 13 yıldır iktidardalar. Tıpkı Hitler ve Göbbels’in taktiğini uyguluyorlar. Ancak tüm diktatörler tarihin çöplüğüne gönderilmiştir.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim