İl Başkan Yardımcısı Murat Kılıç’ın da eşlik ettiği ziyarette Çoban, Zahir’e Dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Özellikle Ramazan ayı öncesinde yapılacak yardımlar konusunda Alper Zahir’e bilgiler aktaran Dernek Başkanı Çoban, Ramazan erzak kolilerini, Çorum’da gerçek muhtaç ailelere ulaştırmanın azami gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Çorum’un yanı sıra mazlum coğrafyalardaki insanlara da büyük bir gayretle el uzatmaya çalıştıklarını hatırlatan Çoban, “Çorumlu hemşehrilerimizden de bu faaliyetleri gerçekleştirmek için gerekli gayret ve özveriyi bekliyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır.” dedi.

Cansuyu olarak Arakan’da 30 binin üzerinde insana, Çadır Kent inşa ederek barınma ve diğer ihtiyaçlarını karşıladıklarını vurgulayan Çoban, Ramazan ve Kurban Bayramı dönemindeki faaliyetleri dışında Afrika başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında su kuyusu açmak, Türkiye dâhil 14 ülkede binlerce yetim çocuğun bakımını sağlamak, Mali ve Sierra Leone’de binlerce Kuran’ı Kerim (Fransızca meal) ile Bangladeş’te merhum Başbakan Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın “Davam” adlı kitabının Bengalce baskısının dağıtımı gibi çeşitli çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim