Toplantıya CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Divan başkanlığına Türk Kültür Sanat Sen İl Temsilcisi Kamil Yiğit, katip üyeliklere ise Türk Tarım Orman Sen Şube Başkanı Necati Gül ve Türk İmar Sen İl Temsilcisi Adem Kuyucak’ın seçildiği genel kurul, faaliyet raporunun okunup ibrası ardından da Türk Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Fatih Gök ve Kamusen İl Temsilcisi Selim Aydın’ın konuşmaları ile devam etti.

Yapılan seçimde Fatih Mehmet Gök yeniden şube başkanlığına seçilirken, Banu Gündemir, Haydar Çiftoğlu, Yasin Özkan, İlknur Türk, Murat Sarıkoca ve Bahaddin Alıcı, Denetim Kurulu’na Hacı Mehmet Topuksak, İhsan İpek, Selim Zakin, Disiplin Kuruluna Veysal Demiral, Mustafa Bıçakçı, Adem Aydın, Üst Kurul Delegeliğine de Mehmet Fatih Gök getirildi.

Türk Sağlık-Sen’in olağan genel kurulunda konuşan, Türk Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Fatih Gök, çalışanların her ne şart altında olursa olsun kendi gelecekleri için Türkiye Kamu-Sen’i seçmeleri gerektiğini belirtti.

Toplu sözleşme taleplerini ambulansla Çalışma Bakanlığı’na götüren Sağlık-Sen’in çalışanların temel taleplerini masada bıraktığını ve 37 maddelik kazanım diye duyurulan metindeki 32 maddenin de 2015 yılında imzalanan toplu sözleşmeye ait olduğunu kaydetti.

Memur-sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık ve yoksulluk araştırmasına göre Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 1.709 lira olduğunu belirten Gök, yoksulluk sınırının ise 4 bin 815 olduğunu dile getirdi. Türkiye’deki 3.5 milyon memurun %90’ının yetkili sendikanın açıkladığı yoksulluk sınırının altında ücret alırken, memurların yoksul olmaması için çaba sarfetmeyen bu zihniyete daha fazla destek verilmemesi gerektiğini anlatan Gök, “bu ülkede sendikacılık hem çok kolay hem de çok zordur. Sorun çok ama ümit var. O ümidin adı Türk Sağlık-Sen’dir. Çünkü bizim gösterdiğimiz onurlu mücadele, hak ve adaletten yana olan tavrımız ile sendikacılıkta marka haline gelmiş bir sivil toplum örgütüyüz.

Günlük menfaatlerin peşinden asla koşmadık. Her ne söyleyip yaptıysak, vatan, millet, devlet ve çalışan için yaptık.

Umarız ki sağlık ve sosyal hizmet çalışanları da uçurumun kenarından dönebilmeyi başarabilirler ve iş güvencelerinin bile elinden alınacağı bir sürecin yollarını döşeyen bu malum sene karşı gerdeğini yaparlar” dedi.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim