Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin 7 Haziran Genel Seçimleri’nde Millî İttifak adıyla ve Saadet Partisi çatısı altında yarışacak olan Çorum Milletvekili Adayları Ahmet Bölükbaş, Yusuf Yıldız ve Osman Tavlı, seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyorlar.
Saadet Partisi’nin üç milletvekili adayı bu kapsamda Osmancık ve Lâçin ilçelerinde bir dizi temaslarda bulunarak yurttaşlarla bir araya geldiler.
Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Erdal Özkan ve diğer Millî İttifak yöneticilerinin de yer aldığı ziyaretlerde adaylar ilk olarak Osmancık’ın Başpınar Köyü’nde düzenlenen geleneksel yağmur duası etkinliğine katıldılar.
Saadet Partisi Milletvekili Adaylarından Osman Tavlı burada yaptığı konuşmada, kendisinin de Başpınarlı olduğunu belirterek, “Ben Başpınar’ın öz evladıyım. Bu köyde doğup büyüdüm. Bu halkın içinden çıkan biriyim. Dolayısıyla aziz milletimizin sorunlarını biliyorum.” dedi.
Saadet Partisi Çorum Milletvekili 1. Sıra Adayı Ahmet Bölükbaş ise 7 Haziran Seçimleri’nin önemine dikkat çekerek, “Halkımız bizi iktidara taşıdığında işçiye, memura emekliye ilk ayımızda yüzde 50 zam yaparak işe başlayacağız. 54. Erbakan Hükûmeti döneminde faiz mikrobunu nasıl ayaklar altına aldıysak, yine faizsiz bir dünya vadediyoruz. Putperest Japonya’da faiz oranı yüzde sıfır, Yahudi İsrail’de Samuel’in Rafael’e faizle para vermesinin karşılığı ise hapis cezasıdır. Kaldı ki bizler elhamdülillah Müslümanız. Ve Allah, faizi bize haram kılmış. Peygamber Efendimiz ‘Faizi ayaklarımız altına aldık’ şeklinde buyururken, eski başbakanımız Tayyip Bey nasıl olur da ‘Faiz, bir dünya gerçeğidir’ diyebilir? İnşallah biz iktidara geldiğimizde daha önce yaptığımız gibi faizi yine ayaklarımızın altına alacağız.” diye konuştu.
AKP döneminde eğitim sisteminin tamamen bozulduğunu ve gençliğin uçuruma sürüklendiğini kaydeden Ahmet Bölükbaş, “15 sene önce Çorum’daki madde bağımlısı sayısı sadece 1 iken, maalesef şu an 450’ye yaklaştı. Uyuşturucu, alkol ve bonzai, ilkokul çağındaki çocuklara sirayet etmiş durumda. Bu nasıl bir eğitim sistemi ki çocuklarımız, gençlerimiz yok oluyor. Bu kötü duruma Allah’ın izniyle biz dur diyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi Çorum Milletvekili Adayları daha sonra Lâçin ilçesine geçerek seçim gezilerine Narlı, Çamlıca ve İkizce köylerinde devam ettiler.
Millî İttifak Adayları öte yandan Cemilbey Caddesi’nde bulunan esnafı ziyaret ederek, 7 Haziran Seçimleri’nde Saadet Partisi için destek istediler. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim