Çorum Kalaycılar-Hırdavatçılar ve Bakırcılar Odası tarafından organize edilen Arife Duası öğle namazının ardından gerçekleştirildi.

Kerebigazi Otoparkı’nda gerçekleştirilen duaya AK Parti İl başkanı Av. Mehmet Karadağ, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Kalaycılar-Hırdavatçılar ve Bakırcılar Odası Başkanı Sedat Ek, oda başkanları ve esnaf katıldı.

Yapılan duanın ardından konuşan Oda Başkanı Sedat Ek, 2 yılda bir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da esnaf şurasını topladığını ve orada yaptığı konuşmada esnafın yaptığı her projenin arkasında olduğunu ifade ettiğini belirterek, Ahi Evran Projesi’nin 5 yıldır sürdüğünü ve esnafın bir dükkan sahibi olabilmek adına bu projeyi desteklediğini kaydetti. Maliyetin fazla olabileceği düşüncesiyle Belediye Başkanının projeyi alt komisyona gönderdiğini belirten Ek, yapılan açıklamaların esnafı tatmin etmediğini ifade ederek ne yapacaklarını şaşırdıklarını ve belediyenin kendilerine bu konuda bilgi vermesini istediklerini anlattı.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç da konuşmasında çıraklığından beri Arife Dualarına katıldığını, Ramazan ayının insanların sıkıntılarını ve dertlerini paylaştığı zamanlar olduğunu vurguladı. Sıkıntıların ancak birlikte çözüme kavuşturulabileceğini anlatan Kılıç, öncelikle birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini anlattı.

Duada konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül de arife dualarına katılmayı çok sevdiğini bu nedenle arife günleri ailesinin mezarına gitmek yerine öncelikle esnafla bir araya geldiğini vurguladı. Ahi Evran ile ilgili isteği Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye ileteceğini anlatan Gül, Çorum’da iş ve eylem konusunda ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. İnsanların birbirini kırmadan dökmeden çözemeyeceği konu bulunmadığını söyleyen Gül, sıkıntıların çözümünde yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.

Arife Duasına katılan AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ da esnaf duasının güzel bir gelerek olduğunu kaydederek, esnafın toplumun temel taşı olduğunu söyledi. Göreve gelir gelmez esnaf ve ahilik komisyonunu kurduğunu anlatan Karadağ, her zaman esnafın yanında olduklarını ifade etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim