Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Vahit Doğan, emeklilerin zor koşullar altında yaşadıklarını ve bu nedenle hâlâ çalışmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Bu durum, gençlerin istihdamına olumsuz etki yapıyor. MHP olarak, emeklilerimizin devlete yaptıkları hizmet karşılığında layık oldukları hayatı yaşayabilecek ekonomik güce sahip olmalarını istiyoruz. MHP iktidarında emekliler muhannete muhtaç edilmeyecek.” dedi.
MHP Çorum Milletvekili Adayları Prof. Dr. Vahit Doğan, Aybüke Topçubaşı Ekici ve Fatih Özcan seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Emekliler Derneği Çorum Şubesi’ni ziyaret ettiler.
Dernek Şube Başkanı Hıdır Kınıklı, emeklilerin “sadakaya muhtaç” bir konumda olduğunu belirterek, “Altı yıldır bu makamı işgal ediyorum. Benim emeklim aç, sadakaya muhtaçtır. Benim emeklimin bankalara borcu var. Çalışmasın da ne yapsın. Üniversitede çocuğunu okutmaya çalışıyor. Altmışından sonra pazara gitse para etmez, mezara gitse ölmeden gömülmez. Lütfen bize muhalefetiyle, iktidarıyla sahip çıksınlar. Sayıları 11 milyona ulaşan emeklilerimiz gerçekten çok muzdarip. Biz güzel bir yaşantı istiyoruz.” diye konuştu.
MHP Çorum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Vahit Doğan ise emeklilerin sorunlarını çok bildiklerini belirterek, “İktidar olmamız hâlinde bu sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız.” dedi.
Emeklilerin daha iyi bir yaşam standardı elde etmek için ilerlemiş yaşlaraına rağmen çalışmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Prof. Doğan, “Gönlümüzden geçen emeklimizin gerçekten emekli gibi yaşaması, kendi ihtiyaçlarını karşılayacak gelire sahip olmasıdır. Özellikle mevcut sistemde belirli bir kademenin altında emekli olunduğu zaman emeklilerimiz ciddi ekonomik sıkıntı içerisine giriyorlar. Bu da emekli olduktan sonra ikinci bir iş şartını yanında getirdiği için bir anlamda istihdama olumsuz etki yapıyor. Emeklilerimiz devlete yaptıkları hizmet karşılığında layık oldukları hayatı yaşayabilecek güce sahip olsalar, hâlâ çalışmak zorunda kalmazlar. Ciddi anlamda bir maaş uçurumu var. Bu maaş uçurumunun mutlaka ve mutlaka giderilmesi gerektiği kanaatindeyim. Kısmet olur da Allah bize Meclis’e girmeyi nasip ederse emeklilerin sorunlarının takipçisi olacağız. Emeklilerimizin Anadolu tabiriyle, muhannete muhtaç olmadan geçinebilmesini sağlayacak asgari gelir seviyesine mutlaka ulaştırılması gerek.” şeklinde konuştu.

“MHP’ye koalisyon önerisiyle gelmediler”
MHP Milletvekili Adayı Prof. Vahit Doğan, Dernek Başkanı Kınıklı’nın 1 Kasım akşamı şartların yeniden bir koalisyon kurmayı gerektirmesi hâlinde MHP’nin bu koalisyon hükûmetinde yer alıp almayacağı yönündeki sorusuna da yanıt verdi.
7 Haziran sonrasında AKP’nin MHP’ye koalisyon öneriyle gelmediğini kaydeden Vahit Doğan şöyle devam etti:
“Biz hükümeti kurmaya 7 Haziran’da da taliptik. Yine talip oluruz. Yeter ki Türkiye’deki bir takım sıkıntılara çözüm olacak bir koalisyon kurma ortamı oluşsun. 7 Haziran öncesinden itibaren siyasi iktidarın MHP’yle koalisyon kurmaya yanaşmadığını Bülent Arınç ve Abdullah Gül gibi isimler de açıkladılar. AKP bize koalisyon önerisiyle gelmedi. Bize koalisyon önerisiyle gelselerdi Türkiye’nin mevcut şartları içerisinde koalisyon kurulması gerektiği kanaatimiz vardı. 7 Haziran’dan sonra yeni bir seçime gitmek Türkiye’ye maliyeti çok yüksek. Bizim ülkeyi hükümetsiz bırakma gibi bir düşüncemiz yok. Biz gerekli hazırlıklarımızı yaptık. 7 Haziran’da da yapmıştık. Yine yaparız.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim