Pirbaba Parkı önünde Pazar günü gerçekleştirilen etkinliğe Eğitim-İş Şube Başkanı İlhan Yaşar ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra aileleriyle birlikte çok sayıda çocuk katıldı.

Etkinlik sürecince çocuklara Türk Bayrağı hediye edildi ve pamuk şeker ikramında bulunuldu.

Eğitim-İş Şube Başkanı İlhan Yaşar, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri olarak, eğitimin ve ülkenin gericileştirilmesine asla geçit vermeyeceklerini vurgulayarak, “Cumhuriyet’e ve onun değerlerine sonuna kadar sahip çıkacağız.” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır.” sözlerini hatırlatan İlhan Yaşar, “Ulusumuzun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Cumhuriyet'e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet'in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusunda sorumluluğumuzun farkında olarak bizler Ulu Önder Atatürk’ün vasiyetine sahip çıkarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıldönümünü, kurucusuna duyduğumuz saygı ve sevgiyle kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında ayrıca Atatürk resimlerinden oluşan bir de sergi açıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim