Prof.Dr. Sermet Özdemir’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, şube müdürleri ve okul yöneticileri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Çoban, 2023 vizyonu ile eğitimde nelerin hedeflendiğinin artık herkes tarafından bilindiğini belirterek, vizyon kapsamında anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye ve meslek okullarına kadar yapılacakların hepsinin bulunduğunu dile getirdi. Yapılanların hepsinin mutlu çocuklar yetiştirebilmek için gerçekleştirildiğini söyleyen Çoban, hedeflerin başarılabilmesi için de ekip ruhuyla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Okullar arasındaki farkların en aza indirilerek buna başlamak gerektiğini belirten Yahya Çoban, eğitimin çağın gereklerine uygun olması gerektiğin bunun için de niteliğin artırılması gerektiğini vurguladı. Çoban, “Hem ülkedeki hem de dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek bunları uygulamanın yollarını aramalıyız. Okul yöneticiliği eğitim liderliği gibi değerlendirilerek buna göre çalışmalar yapılmalı” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim