Çok sayıda eczacının katılımı ile gerçekleştirilen genel kurul divan heyetinin seçimi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Yönetim kurulu faaliyet raporu, yönetim kurulu mali raporu ve denetleme kurulu raporunun okunması ile devam eden genel kurul toplantısı 2016 - 2017 tahmini bütçe tasarısının görüşülmesi - onaylanması, raporların görüşülmesi ve ibrazının gerçekleşmesinin ardından, dilek ve önerilerin paylaşılması ile sona erdi.
Toplantıda konuşan Çorum eczacılar odası Başkanı Ecz.Sönmez Çalışkan, zorlu bir eğitimden sonra sahada göreve başlayan ve gece - gündüz fedakarca hizmet eden bir sağlık personeli olan eczacılara gereken saygının gösterilmesi gerektiğini söyledi. Eczacıların 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü 'nü de kutlayan Çalışkan eczacılık mesleğinin, halk sağlığını önceleyen bir meslek olduğunu, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olan Eczacı Odası 'nın hizmet araçlarının siyah resmi plakaya sahip, kamu yararını gözeten bir meslek kuruluşu olduğunu dile getirdi.
Yurdun dört bir yanında faaliyet gösteren eczacıların özveri ile hizmet verdiğini ifade eden Çalışkan, hasta olmanın verdiği psikoloji ile insanların hastaneye ve eczaneye gittiklerinde tahammülsüz davrandıklarını, doktor hızlı muayene yapsa “hiç bakmadan ilaç yazdı” olarak düşündüğünü, bir yandan da doktorun tahlil ve objektifçe teşhis konulması için geçen süreyi ayırdığında “çok bekledik” dendiğini söyledi. Hasta yoğunluğundan dolayı Hastanede 1 - 2 saat bekleyen hastanın, eczaneye gelince huzursuzlandığını ve diğer hastaların sırasını almak istediğini belirten Ecz. Sönmez Çalışkan, geçen kış salgın hastalık döneminde nöbetçi eczane sayısı artırıldığında; hastane civarında veya Gazi Caddesi’nde nöbetçi eczane varsa gene o eczanede yoğunluk yaşandığını fakat periferde ki eczanenin sakin olduğunu yani nöbetçi eczane sayısı artsa da sorunun çözülemediğini, buna rağmen hastaların 5 - 10 dakikada nöbetçi eczaneden ilaçlarını tedarik ederek ayrıldığını kaydetti. Acil polikliniklerde e-reçete yazılmamasından dolayı reçetedeki bilgilerin sisteme tek tek işlenmesi nedeniyle zaman kaybı yaşandığını dile getiren Çalışkan, ilaç depolarının belirli bir saatte kapanması, hasta yoğunluğundan ve salgından dolayı aynı grup ilaçların tercih edilmesinden kaynaklı olarak, eczanede belirli grup ilaçların tükenebildiğini, bu durumda ilgili hekime bu durum iletildiğinde hastaya endikasyonuna uygun başka bir ilacında düzenlenebileceğini ilettiğini vurguladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim