Erkan Elfaz Ermiş; ziyaretlerde kursiyerlerle bir süre sohbet ederek, kurslar hakkında bilgi alarak bayanların kurslarda farklı konularda taleplerinin olup olmadığını, eğitimlerden memnuniyetleriyle ilgili bilgiler aldı.

İŞ-KUR, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bu yıl kadın çiftçilere yönelik il genelinde çeşitli konularda 10 kurs açıldığını, bu kurslardan Laçin’de açılan Armut Yetiştiriciliği Kursu’nun tamamlandığını belirten Ermiş, diğer 9 kursun eğitimlerinin devam ettiğini bildirdi.

Kadınlara yönelik yapılan eğitim ve kursların desteklendiğini kaydeden Ermiş, “Geçtiğimiz yıllardan da edindiğimiz tecrübelere dayanarak söylemek istiyorum. Bu kurslarımızın erkeklere yönelik açılan kurslara göre ulaşmak istediğimiz hedefe bizi daha fazla yakınlaştırdığını görüyoruz. Nitekim Sungurlu’da kurslarımıza katılan bayanlarımız bir kooperatif kurarak yöresel ürünler üretmeye ve pazarlamaya başladılar. Ayrıca Düvenci, Eskice ve Ovasaray gibi köylerimizde de bayanlarımızın kurslarda öğrendikleri ürünleri üreterek pazarladıklarını ve aile bütçelerine katkı da bulunduklarını görüyoruz. Düvenci ve Eskice’ de de artık işletme ve işleme tesisi kurarak toplu üretim yapmaya başlamanızı temenni ediyorum” dedi.

Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın da bu kursların beldelerinde açılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, bir eğitimci olarak bu tür eğitimleri her zaman destekleyeceğini hatta bayanların kendi aralarında bir işletme kurmaları için fiziki mekân ve yatırım konusunda destek vereceğini ifade ederek Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını beyan etti.

(Haber Merkezi) 

Editör: TE Bilisim