Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Türkiye Cumhuriyeti tarafından Karadeniz’de yapılan sondajla bulunan 320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin milletimizin refahını ve ülkemizin de gücünü artırmasına vesile olması temennisinde bulundu.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Cuma günü verdiği müjdenin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak; “Denizlerimizde ailelerinden uzakta aylar boyunca fedakarca çalışan Fatih Sondaj Gemisi’nin tüm mürettabatına da şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

Mehmet  Tahtasız, Karadeniz’de “Sakarya Sahası” adı verilen sahada 320 milyar metreküp doğalgaz bulunmasının Türkiye’nin geleceği açısından sevindirici bir durum olduğunu dile getirerek, “Yüzde 98,9 dışa bağımlı olduğumuz doğalgazda 320 milyar metreküp rezerv, tam anlamıyla üretime geçildiğinde önemli bir katkı sağlayacaktır. Enerjide dışa bağlılığımızı minimize edecek bu kaynağı en verimli bir şekilde milletimizin refahı, ülkemizin güçlenmesi için kullanmak temel görev ve sorumluluktur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi. Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim