İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda Halil İbrahim Kaya başkanlığında dün 11:00’de yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.

İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Bu bölümde ilk olarak Encümen Müdürlüğü bütçesinden 90 bin TL, Plân Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçesinden 158 bin 800 TL, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü bütçesinden 130 bin TL, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bütçesinden 800 bin TL, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bütçesinden 240 bin TL, Strateji Geliştirme Müdürlüğü bütçesinden 50 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon 468 bin 800 TL’nin alınarak; 764 bin 187 TL’nin, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bütçesindeki Personel Hizmet Alımlarına, 180 bin TL’nin Mali Hizmetler Müdürlüğü bütçesindeki köylerin ortak aydınlatma giderleri için Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımlarına, 344 bin 613 TL’nin İller Bankası faiz ödemeleri için Diğer İç Borç Faiz Giderlerine ve 180 bin TL’nin İller Bankası A. Ş’ne Ortaklık Payı Giderlerine aktarılması hususu Meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Yapılan değerlendirmede ilgili madde oybirliğiyle kabul edildi.

Ardından ise İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2019 Mali Yılı Bütçesi görüşüldü.

Bu bölümde Destek Hizmetleri Müdür Vekili Vedat Kayalı, Meclis’e bir sunum yaparak, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2019 Mali Yılı Bütçesi’nin 16 milyon 126 bin TL. olarak belirlendiğini açıkladı.

Toplantı, söz konusu bütçenin, yapılan oylama sonucunda Meclis üyelerince kabul edilmesiyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim