Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çorum Valiliği İl Özel İdaresi ve Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında, Çorum’daki mevcut küçükbaş hayvan neslinin iyileştirilmesi amacıyla 100 adet daha damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen dünkü dağıtım törenine Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, bazı daire müdürleri ve çok sayıda üretici katıldı.

Törende ilk olarak söz alan Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, küçükbaş hayvan neslinin ıslahı amacıyla Birlik üyesi 100 üreticiye dağıtılan damızlık koçların Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü bünyesinde Kırşehir’de yetiştirilmiş olduğunu belirterek, her birinin her türlü hastalıktan ari olduğunu vurguladı.

Şevket Avcı ayrıca Teke Üretim İstasyonu için Bakanlığın yatırım programına Çorum’un da alındığını hatırlatarak, “Bu sayede koçlarımızı artık kendimiz üreteceğiz.” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş de Çorum’da damızlık kalitesi üstün verimli ırklara sahip koyun ve keçi popülasyonunun artırılacağını belirterek, mevcut koyun ve keçi ırklarının ıslah çalışmalarının süreceğini söyledi. 2014 yılından bugüne kadar dağıtılan damızlık koç sayısının 465’e ulaştığını bildiren İl Müdürü Ermiş, Teke İstasyonu’nun Çorum’a kazandırılmasındaki çabalarından ötürü Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Alp Aslanargun ise hayvancılığın Türkiye’nin en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu belirterek, “Tarım ve hayvancılık, ülkemizin olmazsa olmazlarındandır. Hayvancılık sektöründeki ıslah projeleriyle verimlilik ve kaliteyi artırmak amaçlanıyor. Özellikle küçükbaş hayvancılıkta üretim miktarının artırılması yönünde çalışmalar yapmalıyız.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, damızlık vasfı yüksek 100 adet koçun sahiplerini kur’a ile belirledi. Damızlık koç dağıtım töreni, düzenlenen kokteylle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim