Vali Kılıç, Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ne iade-i ziyarette bulundu. CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere tarafından parti önünde karşılanan Vali Kılıç, devlet geleneği olarak valiye ziyaretlerin yapıldığını belirterek, kendisinin de bu çerçevede iade-i ziyarette bulunduğunu söyledi.
Türkiye için demokrasinin önemli olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Cumhuriyet ve demokrasinin önemini 90 yıl önce kavradık. Bugün Avrupa’nın birçok ülkesi monarşi ile yönetilirken biz de cumhuriyet ve demokrasi var. Ülkemiz BM ülkeleri arasında da cumhuriyet ve demokrasi ile yönetilen sayılı ülkeler arasındadır” dedi.
Demokrasiye gözümüz gibi sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Kılıç, “İstikbalimiz ve istiklalimiz için demokrasiye sahip çıkmalıyız. Burada 80 milyon halkımız bir destan yazdı. Birkaç gündür verilen mücadele, dünya demokrasi tarihine geçti. Üniversitelerde demokrasi anlatıldığı zaman Türkiye’deki demokrasi destanı da anlatılacaktır” şeklinde konuştu.
Kılıç ve Kolcu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ise ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini kaydederek, CHP olarak bu zor dönemin atlatılmasında ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim