Adalet ve Kalkınma Partisi Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret ederek, ikinci kez Rektör olarak atanmasından dolayı kutladı.
Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nde yapılan ziyarette yeni dönemde birlikte ele alınacak projeler ve yatırımlar görüşüldü. Ziyarette Milletvekili Bağcı Rektör Alkan’a: “Bizim sizlere desteğimiz bir teminat mektubu gibidir. Yatırımlar ve projeleriniz sahipsiz kalmaz. Sizin önünüzü açmak, sıkıntılarınızı gidermek, kadro taleplerinizi sonuçlandırmak, ödenek sorunlarınızı çözmek için gece gündüz koşturuyoruz. Biz birlikte Çorum'u daha iyi bir geleceğe taşımak, kaldırmak, geliştirmek için çalışıyoruz. Üniversitemizin Çorum'la bütünleşmesini sağlamak sizin ve bizim birlikte görevimizdir. Emrinizdeyiz” diye konuştu.
Rektör Alkan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Milletvekili Bağcı'ya bugüne kadar verdiği desteklerden ve yakın işbirliğinden dolayı teşekkür etti.



KAMPÜSTE İNCELEME
Milletvekili Cahit Bağcı ile Hitit Üniversitesi Rektörü Alkan, Kuzey yerleşkedeki inşaatları gezerek bilgi aldılar. İlk olarak Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu inşaatında incelemelerde bulunan ikili BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner’den bilgi aldı. Cahit Bağcı, “BESYO, Türkiye'nin ilk üç Spor Yüksek Okulu olma hedefine emin adımlarla ilerliyor. İnşallah yakın gelecekte beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulumuz Fakülte'ye dönüşür. Bu konuda üzerimize düşeni yaparız” dedi.
Cahit Bağcı, Uluslararası Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonası’nın 24-29 Ekim 2016 tarihlerinde Çorum’da yapılacağını da hatırlatarak “Dünyanın dört bir tarafından sporcu ve spor insanı Çorum'a gelecektir. Bu aynı zamanda bir Çorum tanıtımı olacaktır. Ayrıca bu Şampiyona ile ilimiz Kongre Turizminden sonra Müsabaka Turizmi ile de ekonomik bir değer artışı yaşayacaktır” diye konuştu.
Rektör Alkan ve Milletvekili Bağcı, daha sonra ise İlahiyat Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Yemekhane ve Çorum MYO İnşaatlarında incelemelerde bulundu. Bağcı incelemeler sonrasında şunları söyledi: “Hitit Üniversitemiz Kuzey Kampüsü bir gerdanlık gibi Çorum'u kuzeyden kucaklamakta ve sarmaktadır. İnşallah 2023'de çok farklı, çok gelişmiş bir Çorum'u inşa edeceğiz. İçinden hızlı tren geçen, kuzeyden bir gerdanlık gibi Çorum'u saran Kuzey Kampüsü, batıdan 800 Yataklı Hastanesi ve Güney Kampüsü ile kucaklayan, Kentpark’ı ve Akşemseddin Camisi ile huzur veren bir şehir inşa edeceğiz. Çorum 2023'de ilk 20'de olmayı başaran bir il olacaktır. Bunu birlikte başaracağız”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim